У Львові вулицями міста пройшла Хресна Дорога

У Львові сьогодні, 11 березня, відбулася традиційна Хресна Дорога вулицями міста. Паломництво, яке органузвала Львіваська митрополія УГКЦ спільно з УКУ, пройшло під гаслом “Боже Великий Єдиний, нам Україну храни!”.

Як і у попередні роки, Хресна Дорога стартувала з церкви святого Михаїла і завершилася молитвою на Святоюрському пагорбі біля пам’ятника Праведному Андрею Шептицькому.

Участь у паломництві взяли десятки тисяч львів’ян. Ходу очолили єрархи Львівської архиєпархії УГКЦ – митрополит Ігор Возьняк, єпископ-помічник Володимир Груца.

Процесійний хрест цього разу доручили нести молоді – семінаристам, студентам навчальних закладів міста, курсантам військової та поліцейської академій.

Львів’яни з молитвами пройшли центральними вулицями міста. На кожній стації читали Євангеліє та розмірковували над Страстями Христовими, співставляючи їх з хресною ходою нашого народу.

Під час роздумів цитували Митрополита Андрея Шептицького та Блаженнішого Любомира Гузара. Священнослужителі закликали піднести молитви за своїх ближніх, за державних та громадських очільників, за справедливих суддів та за наших воїнів, які своєю жертвою уможливлюють перемогу добра.

Хресна Дорога тривала близько трьох годин. На завершення, біля пам’ятника Андрею Шептицькому до учасників ходи звернувся єпископ-помічник Володимир Груца, а митрополит Львівський Ігор Возьняк благословив усіх паломників.

За матеріалами: РІСУ

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар