Завершився перший модуль школи місій святого Івана Павла ІІ

3 грудня 2021 року завершився перший модуль Школи місій, яка стартувала 28 листопада у приміщенні Василіянського інституту філософсько-богословських студій у Брюховичах біля Львова.

Слухачами школи стали представники отців Василіян, свято-покровського чоловічого монастиря в селі Закерничне, сестер Василіянок, святого Йосифа, Пресвятої Богородиці Фатімської, Пресвятої Родини, а також представники білого духовенства та мирян.

Учасники школи ознайомились з історією місій в Україні та світі. Отці Корнилій Яремак, ЧСВВ, директор Школи, та Григорій Джала, МЗСАА, ознайомили слухачів із структурою народної місії та як вона розвивалася від започаткування у ХVІ ст. аж до сьогодні, які провадять, зокрема, отці редемптористи та василіяни. Викладачі допомогли краще запізнатися із структурою місійної науки, а також подали матеріали для побудови основних керигматичних місійних наук та додаткових, так званих станових наук.

Сестра Катерина Стасик, ЧСВВ поділилась із слухачами досвідом місії, яку щойно закінчили отці Редемптористи у Львові і в якій вона взяла активну участь як учасник місійної групи. Це свідчення стало додатковою ілюстрацією, яким способом проводиться народна парафіяльна місія і як теоретичні знання втілюються в реальності християнської місійної діяльності.

Під час народної місії місіонери проводять заняття з дітьми та молоддю – школярами, студентами та іншими. Сестра Юліяна Дзюбата, ЧСВВ запропонувала інтерактивні методики, які провідники місії можуть застосовувати в такій праці.

О. Антоній Вацеба, Протоігумен Української провінції Воплоченого Слова представив місійний вимір чернецтва в документах Католицької Церкви, зупинившись, зокрема, на місійності монашества УГКЦ, допомігши зрозуміти богословські підстави місійної діяльності в Церкві.

Родзинкою першого модуля навчання були заняття з мистецтва мовлення, які провадив Дмитро Бартков, асистент кафедри театрознавства та акторської майстерності Львівського національного університету імені Івана Франка. Учасники відчули, наскільки необхідні правильне мовлення, дикція, вільне володіння аудиторією. Дмитро провів практичні заняття, які допомагали зняти власні страхи перед публічністю та додали упевненості в собі для слухачів школи.

Учасники першого модуля школи відзначили, що приємною та важливою ознакою в започаткованій Школі є співпраця організаторів на чолі із с. Магдалиною Витвицькою, ЧСВВ, заступником Голови комісії УГКЦ у справах монашества.

Нехай буде Дяка Богові, що покликання до місійності у нашій Церкві знову стає важливим і торкає молодих людей, які готові здобувати знання та навики, щоб бути посланими до всіх народів, несучи їм живого Бога, Який промовляє із серця до серця, перемінюючи лице землі.

Джерело: Патріарша комісія у справах монашества УГКЦ

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар