Завершення навчального року у Василіянському інституті

У суботу, 16 червня викладачі, ієромонахи й брати-студенти трьох монаших Чинів та Згромаджень зібралися разом, щоб подякувати Богові за прожитий навчальний рік у Василіянському інституті філософсько-богословських студій ім. митрополита Йосифа Велямина Рутського.

Розпочалось свято Божественною Літургією, яку очолив префект студентату Львівської Провінції редемптористів о. Віталій Назар, ЧНІ. З ним співслужили: Протоігумен василіянської Провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик, ЧСВВ, ректор Василіянського інституту о. Пантелеймон Трофімов, ЧСВВ, ігумен Львівського монастиря оріоністів о. Фабіо Чераза, СБП, ієромонахи-викладачі та інші пресвітери.

У своїй гомілії о. Віталій висловив вдячність за спільну молитву та ще один рік формації у цій семінарії. При тому, він наголосив на важливість однієї семінарійної монашої спільноти, «яка закликає жити вірою». Хоч ця спільнота складається з різних Чинів та згромаджень, але у ній ми вчимося любити один одного та ділитися дарами, де окремі дарування стають власністю всіх. Ця спільнота є для нас є великим даром і скарбом. «Просімо, щоб ми не занедбали наші таланти, харизми, але щоб ними ділилися одні з одними і зростали у дорозі до святості. Разом і з пресвятої Богородицею станьмо під хрестом і там, вдивляючись у розп’ятого, черпаймо із Його ран, із Його спасительної місії дару духовного росту і дару спільноти» - підсумував Проповідник.

Після Літургії отці Йоан Школик, ЧСВВ та о. Віталій Назар, ЧНІ висловили свою подяку ректорату, викладачам та всім, які спричинилися до навчального процесу. Завершилась молитва благословенням та окропленням свяченою водою, яке здійснив Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя. Він також побажав цьогорічним випускникам успіхів у прийдешньому служінні, щоб вони приносили у майбутньому рясні плоди у тих місцях, куди приведе їх Господь.

Опісля, для усіх присутніх ченців та викладачів випускники та ченці трьох богопосвячених спільнот приготували презентацію, яка стосувалася прожитого навчального року. Завершилось свято святковим обідом.

Нагадаємо, що у Василіянському інституті навчаються ченці з Василіянського Чину, згромаджень Редемптористів та Оріоністів. Цього року навчання завершило вісім ченців (п’ятеро василіян й троє редемптористів).

Прес-служба osbm.in.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар