З Богом переможемо.

25 серпня 2022 року, Гошів. Проща василіянської молоді до Гошева відіграє важливу роль у духовному вихованні майбутніх поколінь. Обертаючись духовним поглядом на цьогорічну подію, дякуємо Господу Богу та Пресвятій Богородиці за можливість виявляти свою віру ділами.

«З Богом перемога», – з таким наміром тихою молитовною ходою 21 серпня молоді паломники прийшли на Ясну Гору в Гошеві. Двадцять четвертий рік поспіль, не зраджуючи традиції. Однак, цьогоріч особливо ревними були молитви прочан за мир, припинення війни та перемогу. Чотири дні у молитві - це той внесок, який неможливо переоцінити. Адже щира пожертва своїх зусиль, часу, неустанна молитва молодих – це те, що додає сил нашим захисникам у боротьбі з ворогом.

Ісус запевняє, що там, де зібралось двоє або троє в ім‘я Господнє – Бог перебуває серед них. Всі ми добре розуміємо, як важливо разом, спільно просити Творця про допомогу. І кому, як не Пречистій Богородиці, принести свої молитви? Благаючи про Покров, захист, зцілення духовних та фізичних ран.

Сільські польові дороги, натерті ноги, проста їжа, короткий сон, спрага і втома – так, паломництво потребує відваги і сил. Але такий позірний дискомфорт пригадує нам про тих, хто вже давно ночує під обстрілами у холодних окопах.

Прочани пішки рушали зі Львова, Дрогобича, а до них долучились з Івано-Франківська і Бучача, щоби зустрітись на Ясній Горі і разом тримати молитовну оборону нашої України. З вдячністю Господеві й усім тим, хто підтримував, допомагав, приймав до своїх домівок чи шкіл на ночівлю – а це громади сіл Демня, Тейсарів та міста Моршина; неможливо забути, як гостинно приймали громади з отцями парохами сіл Дроговиж, Розвадів, Надітичі, Держів, Добряни та міста Болехова – паломники заносили спільні молитви за заступництвом Пресвятої Діви Марії перед престол Всевишнього.

Інформаційний відділ отців Василіян

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар