XV Всеукраїнська проща католицьких шкіл

13 травня 2017 року у с. Унів, що на Львівщині, відбулася XV Всеукраїнська проща католицьких шкіл на тему «Єдність з Богом — гарантія зросту особи». У паломництві взяли участь й учні, вчителі та вихователі колегіуму св. Йосафата, який діє при монастирі оо. Василіян у м. Бучачі Тернопільської області

У дорозі до Свято-Успенської Унівської Лаври колегіанти пригадали подію 100-річної давнини — об’явлення Діви Марії у Фатімі, також спільно молились вервицю.

Проща розпочалася Божественною Літургією, яку очолив о. Петро Майба, СДБ, керівник напрямку католицького шкільництва УГКЦ, заступник Голови Комісії у справах освіти та виховання, з яким співслужили отці-духівники католицьких освітньо-виховних установ. У прохальній єктенії колегіанти молились за мир і припинення війни в Україні та розвиток колегіуму.

Після Літургії прочани склали свої молитви та принесли квіти до Чудотворної Унівської ікони Пресвятої Богородиці.

Проща продовжилась бансами та великою грою, яка принесла масу позитивних емоцій та підкреслила головну тему прощі. Завершилось паломництво спільним виконанням пісні «Ми є родина» та побажанням благословенного закінчення навчального року.

Дорогою додому ми також відвідали Золочівський замок.

Усі учасники прощі отримали чудову нагоду зростання у Божій благодаті та вірі. Дякуємо Господу за Його дари і можливість відчути себе належними до асоціації католицьких закладів — великої родини!

Джерело: collegium.osbm.info

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар