Великопосні реколекції для спільноти аніматорів храму св. Онуфрія

28-30 березня спільнота аніматорів при Львівському монастирі св. Онуфрія побувала на реколекціях у Брюховицькому монастирі св. Йосифа. Провідником реколекцій був духовний провідник спільноти – о. Антоній Яремчук, ЧСВВ.

Цьогорічні реколекції мали назву «Вміти довіряти, любити та прощати». Далі про проведений час розповідають учасники реколекцій.

Протягом цих трьох днів ми навчилися бачити із Святого Письма чудові постаті царя Давида, Соломона та непомітної жінки на ім’я Рахав, які вміли довіряти Богові, як гарні так і важкі хвилини свого життя, які вміли в своєму житті навернутися покаявшись зі своїх поганих вчинків. Роздумували над Божою чеснотою на ім’я Любов. Наскільки вона є постійною до нас зі сторони Господа Бога. Наскільки ми маємо з неї користати у Святих Таїнствах Сповіді та Пресвятої Євхаристії.

У третій науці отця Антонія була особлива чеснота, про яку потрібно постійно дбати та її виховувати, це є вміти прощати. Прощати так, як нам прощає Ісус наші провини через святу Тайну Сповіді. Він нас не судить, хоча має право, бо Він Бог, він виявляє до нас розуміння та піклується про нас, щоб ми, співпрацюючи із ним, відчували себе вільними, щоб ми відчували себе вільними відносно інших, щоб ми давали шанс іншим на поправу та зміну, і щоб інші бачачи це, розуміли ким та для кого ми живемо.

Слухаючи чудові науки отця, будучи під гарним проводом п. Надії Мирки, яка на цих реколекціях приготувала для нас надзвичайно багато нових та дуже корисних вправ, що нас ще більше здружило та змогло нас об’єднати та зробило сильнішими, ніж дотепер. А особливо, дало нам нагоду утвердитись та побачити, що означає бути разом як спільнота аніматорів.

Відпочиваючи на природі, дихаючи чистим повітрям, ми справді відчували, наскільки важливо мати час для Бога та мати час на себе.

Під час реколекцій мали можливість відбути духовну розмову з отцем, приступати до святої Тайни Сповіді та Причастя. Змогли ближче та краще пережити Літургію Напередосвячених Дарів у новому храмі Собору Пресвятої Богородиці. Це був чудовий час творення команди разом з Богом під час молитви, праці в групах, конференцій, прогулянок, часу, проведеного разом.

За матеріалами: osbm.lviv.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар