Великоднє вітання Протоархимандрита Василіянського Чину Святого Йосафата

Христос із мертвих устав як начало померлих, первородний творіння, творець усього, що існує, Він і нашу зотлілу природу обновив у собі. Тому, смерте, ти вже не пануєш, бо Владика всіх знищив твою владу (сідальний воскресний на Утрені, голос 3)

Високопреподобні і Всечесні Отці!

Преподобні Брати і Сестри в монашестві!

Дорогі Брати і Сестри!

Сьогодні Церква невтомно співає, урочисто проголошуючи: «Христос Воскрес!» Вона не перестає звертатися до кожного з нас із закликом: Агов! Зупинись, Господь воскрес! Відклади зневіру, забудь про біль, поразки, втішайся радістю, не бійся! Відкрий своє серце, щоб повнотою прийняти радість, яку приносить звістка про Христову перемогу!

Дорогі в Христі, дуже часто в нашому житті та житті людей, серед яких перебуваємо і яким служимо, трапляються трудні обставини і драматичні події. Переживаємо їх чи то особисто, чи як частина громади, суспільства; багато кому приходиться відстоювати загальнолюдські цінності, виявляючи характер і героїзм, а навіть захищати життя своїх рідних чи співвітчизників під свистом куль; турбуємося про майбутнє свого народу і тривожимося за долю країни, у якій живемо.

Пам’ятаймо, однак, що таємниця Христової Пасхи переходу Божого Сина Ісуса Христа через смерть до воскресіння і вічного життя, завдяки якій ми отримали дар відкуплення і маємо надію на спасіння, також має потребу у надійних свідках. І ми маємо бути відважними і послідовними свідками цієї події, - словом і прикладом, життям і служінням, - події історично давньої, а одночасно нової; здійсненої в часі, але, з огляду на її наслідки, - вічної; приналежної до історії створінь, підлеглих тлінню, але й початок життя нетлінного; пов’язаної із смертю, але й такої, яка є започаткуванням безсмертя, котре було в задумі Творця щодо людини від початку і, нарешті, стало відтепер для неї досяжним.

Бажаю всім, щоб радість воскреслого Ісуса Христа завітала до кожного й кожної з вас, та радість, яка не є наслідком людських обставин і переконань, а походить від самого Бога! Воскреслий Ісус Христос, який перебуває по правиці Отця, живе і царює повіки, - джерело і запорука нашої перемоги!

ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

О. Ґенезій Віомар, Протоархимандрит

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар