В Івано-Франківську готуються вже до дев'ятого Різдвяного фестивалю “Коляда на Майзлях”

У Василіянському монастирі Царя Христа, що в Івано-Франківську, з 8 по 14 січня 2018 р. відбудеться вже дев'ятий Різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях».

Він розпочнеться урочисто 8 січня о 12 годині, триватиме тиждень часу та завершиться традиційно гала-концертом.

Хори, ансамблі, оркестри та вокалісти виконуватимуть традиційні та старовинні колядки і щедрівки. Колективи прибудуть як з Прикарпаття, так і з різних куточків України. Також завітають гості із Польщі, Румунії й Прибалтики.

Варто зауважити, що цьогоріч учасниками фестивалю стане і «Піккардійська терція».

Як зауважив Івано-Франківський Митрополит Володимир , цьогорічний фестиваль об'єднав не тільки різні куточки України і закордону, а й різні конфесії і віросповідання.

«Щороку "Коляда на Майзлях" набирає обертів, тож дуже приємно, що це свято відбувається саме на Прикарпатті. Фестиваль вже давно вийшов за межі країни та конфесій. Зокрема, цьогоріч на фестивалі виступатиме колектив з Церкви християн віри Євангельської, православні хори, відомі колективи з Румунії, Польщі і Прибалтики. В майбутньому, маємо надію, що до нас приєднаються ще більше гостей з-за кордону»,- сказав Владика.

Фестиваль за ці роки вже став візитівкою міста і щороку до нього долучаються все більше учасників. «Для нас важливо представити наше місто. Дуже знаково, що фестиваль щороку стає більшим і популярнішим. Плануємо 13 січня в середмісті великий виступ закордонних колективів»,- каже міський голова Руслан Марцінків.

Цього року на відкриття фестивалю також планує приїхати Міністр культури Євген Нищук.

Як зауважила начальник управління культури Надія Загурська, організатори сподіваються, що цього року фестиваль отримає офіційно міжнародний статус, адже таким він є вже кілька років.

За словами одного з організаторів фестивалю о. Йосафата Хаймика, ЧСВВ обласне телебачення «Галичина» вперше в прямому ефірі буде транслювати всі концерти фестивалю. «Це була ініціатива керівництва телеканалу, за яку ми дуже вдячні, адже ще більше людей зможуть побачити ці виступи і поколядувати разом»,- каже настоятель парафії.

Також організатор зауважив, що цього року ще близько 50 колективів подали заявки, проте їх не вдалося вмістити в програму. Тож потрібно думати над розширенням фестивалю.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=62&v=3UwjFa5ncs4

Серед «родзинок» Коляди на Майзлях організатори також виокремили запланований виступ гуцульського колективу, який покаже особливості коляди в горах.

Варто зауважити, сюрпризом фестивалю стане колядницька хода, яка стартує 13 січня о 14.30 год. від пам'ятника І. Франку і до участі в якій запрошують всіх бажаючих поколядувати.

За матеріалами: ugcc.if.ua

Програма фестивалю:

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар