У Провінції св. Миколая вшанували свого небесного покровителя

15-16 грудня у Малоберезнянському (Закарпатська область) монастирі отців Василіян відбувалися урочисті святкування з нагоди вшанування Покровителя Василіянської Провінції Св. Миколая в Україні.

15 грудня була відслужена Велика Вечірня з Литією, яку очолив Протоігумен Провінції о. Андрій Белеканич ЧСВВ у співслужінні з Намісником монастиря о. Михайлом Станком ЧСВВ та Адміністратором парафії о. Лукою Буняком ЧСВВ. Дияконував о. д. Йосафат Олійник ЧСВВ.

Співали вечірню ченці-студенти Василіянського Інституту філософсько-богословських Студій ім. митрополита Й. В. Рутського (Львів-Брюховичі).

В неділю 16 грудня в Малоберезнянському монастирі була відслужена Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Ніл Лущак, ЧБМ, єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії.

З Владикою Нілом святкову Літургію співслужили: о. Андрій Белеканич ЧСВВ – Протоігумен Провінції Св. Миколая в Україні, о. Йоан Школик ЧСВВ – Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, о. Пантелеймон Трофімов ЧСВВ – Ректор Василіянського Інституту Філософсько-Богословських Студій (Львів-Брюховичі), ієромонахи із Мукачівської єпархії та монастирів обох українських провінцій. 

Участь у святковому богослужіння взяли сестри-монахині Чину Св. Василія Великого та Служебниці Непорочної Діви Марії з різних монастирів Закарпаття. Як також прочани і гості з василіянських парафій та вірні Мукачівської єпархії. А місцеві ієромонахи, а також отці з Імстичівського та Мукачівського монастирів, уділяли вірним Святу Тайну Покаяння – Сповіді.

Літургійний спів провадив Василіянський монаший чоловічий хор «Deisis» з Василіянського інституту.

https://www.youtube.com/watch?v=-Cp6MlU6WAQ&fbclid=IwAR1UcKOoYEfKBNqt_qSRs1S-qs78PIf_ycW6lPRIVD8gmiTSKSLxsNY3p6s

https://www.youtube.com/watch?v=oZQZXq7dBlI

Під час Літургії Преосвященний Владика звернувся до вірних з пастирським словом, а на завершення Богослужіння уділив Апостольське благословення з повним відпустом; після чого відбулися многоліття та подячні промови, а відтак – окроплення свяченою водою і мирування.

Після Літургії відбувся святковий концерт. Твори виконували: Василіянський монаший чоловічий хор «Deisis» під керівництвом диригента Степана Дольного та Духовий оркестр Львівської Духовної семінарії Святого Духа під керівництвом диригента Андріяна Леськіва. У виступах для всіх присутніх лунали духовні й патріотичні мотиви. На завершення, Протоігумен Провінції о. Андрій Белеканич ЧСВВ висловив подячне слово з нагоди проведення цього концерту, після чого Василіянський хор заспівав Молитву за Україну «Боже, Великий, Єдиний» (М. Лисенко).

За матеріалами: osbm.org.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар