У Львові говорили про культ святого Йосафата

10 жовтня у Львівському центрі ім. митрополита А. Шептицького відбувся міждисциплінарний семінар «Запровадження культу священомученка Йосафата Кунцевича - національно-політичний контекст». Захід організовано Інститутом історії Церкви та кафедрою церковної історії Українського католицького університету.

У своїй доповіді професор Керстін Йобст, директор Інституту східноєвропейської історії у Віденському університеті звернула увагу на декілька важливих факторів у вшануванні пам’яті та намаганні ідеологічних противників заперечити культ святого Йосафата.

Професор зазначила, що на локальному рівні про життя святого Йосафата знали далеко не більшість. Це попри те, що після своєї мученицької смерті мощі священомученика перебували у різних місцях Литви, Польщі і Білорусі. Натомість всесвітнє почитання українського святого розпочалось вже після перенесення його мощей до собору святого Петра у Римі 1963 року.

Крім того, модератор заходу о. д. Роман Завійський, декан філософсько-богословського факультету УКУ розповів про факт почитання святого Йосафата навіть у середовищі Англіканської Церкви.

Повідомив о. д. Піо Павлик, ЧСВВ

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар