У Гошеві пройшов фестиваль дзвонового мистецтва

28 серпня у Гошівському василіянському монастирі відбувся V Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва.

Урочисту Божественну Літургію очолив о. Вінкентій Слободян, ЧСВВ, ігумен Гошівського монастиря. Гомілію виголосив о. Веніамин Чернега, ЧСВВ, економ Провінції Найсвятішого Спасителя.

Відтак розпочався фестиваль, який відкрив хор монастирського храму «Тавор». У своєму слові ігумен Гошівського монастиря розповів про подію коронації Гошівської ікони Божої Матері, адже цього дня виповнилося 10-ліття її коронації. Крім того, ієромонах наголосив на радісному аспекті віри, зауваживши, що Господь сотворив людину для щастя. Крім того, до присутніх звернувся голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль і Юрій Мазур, голова Долинської РДА. Останній висловив побажання, «щоб цілющі дзвони на Ясній горі зуміли розбудити у глядачів найсокровенніше – любов до Бога і ближнього».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=59&v=P97kgkEUFqE

У програмі виступів лунали твори світової класики, релігійні композиції та народні мотиви. Своєю творчістю ділилися кандидат мистецтвознавства Ірина Рябчун академічний камерний оркестр «Harmonia Nobile», чоловічий монаший хор «Deisis», а також кращі учні музичних шкіл Долини, Калуша, Коломиї та Івано-Франківська.

Прес-служба osbm.in.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар