«Святий Андрію, Апостоле, молися за нас». Храмове свято у церкві святого Андрія у Львові

13 грудня 2021 року у львівській церкві святого апостола Андрія відбулось храмове свято.

Цей храм у центрі міста є знаковим для львів’ян та гостей, оскільки у ній покоїлися мощі покровителя міста святого Івана з Дуклі, а під час виходу УГКЦ з підпілля він став важливим осередком духовного відродження України. Церква завжди притягувала вірних, а проповіді та діяльність попередніх отців, особливо Антонія Масюка, Василія Зінька та багатьох інших, спонукали до нових численних навернень.

З нагоди празника на парафії відбулися триденні реколекції, які провів о. Корнилій Яремак, ЧСВВ. Святкування храмового свята розпочалися в переддень Вечірнею з Литією, Божественною Літургією та Адорацією Святих Таїн.

У саме свято відбулася урочиста Свята Літургія, яку очолив о. Веніамин Чернега, ЧСВВ, Провінційний вікарій і настоятель монастиря святого Онуфрія у Львові. о. Корнилій виголосив святкову проповідь, у якій згадав основні віхи життєвого шляху святого Андрія Первозванного, особа якого знакова для України та Церкви, бо, за переданням, він проповідував на наших землях, в Україні та благословив київські гори. Роздуми про апостола Андрія співзвучні із розважаннями про волю Божу, яку кожний християнин повинен чинити. Адже воля Божа – це наша святість і вона не здійснюється сама по собі. Якщо людина відповідально приймає рішення згідно із Божими заповідями та голосом власного сумління, то Бог буде благословити такі людські вчинки.

На святкування прибуло багато гостей, зокрема отці Франциск Онисько, ЧСВВ, Протоігумен Провінції святого Миколая на Закарпатті, Пантелеймон Трофімов, ЧСВВ, ректор Василіянського інституту філософсько-богословських студій, Володимир Маланюк, ЧСВВ, магістр новіціяту в Крехові, радники протоігумена Йосиф Кралька, ЧСВВ, Павло Федусів, ЧСВВ, численні отці і браття з василіянських монастирів, єпархіяльне духовенство, сестри монахині.

Вітаємо всіх парафіян та гостей храму із святом та бажаємо духовного зросту і подальшій боротьбі для торжества Євангелія в нашому народі.

Повідомив: о. Йосиф Баранецький, ЧСВВ

«Святий Андрію, Апостоле, молися за нас» | о. Корнилій Яремак, ЧСВВ | 13.12.2021

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар