Святкування у Лаврівському монастирі св. Онуфрія

24-25 червня у Лаврівському монастирі св. Онуфрія відбулися святкування з нагоди храмового Празника

24 червня 2018 року до Лаврівського монастиря прибули паломники з Самбора, щоб вшанувати пам'ять небесного покровителя обителі отців Василіян – святого Онуфрія Великого. 

Прочани взяли участь у Божественній Літургії, яку очолив о. Захарія Слободян, ЧСВВ з Гошівського монастиря разом, а співслужив йому настоятель монастиря – о. Андрій Драган, ЧСВВ. Після Богослужіння отці разом з вірними помолилися молебень до Христа Чоловіколюбця, відтак відбулося Виставлення Найсвятіших Тайн. По благословенню (Найсвятішими Тайнами) о. Захарія прочитав Молитви на уздоровлення та уділив вірним Повний відпуст.

На саме свято, 25 червня, урочистості розпочалися о 10-й годині святковою Утренею, яку відслужив о. Захарія. Після богослужіння відбулось освячення води на джерелі, по якому вірні взяли участь у Акафісті до св. Онуфрія. Кульмінацією святкувань стала урочиста Божественна Літургія, яку очолив Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Йоан Школик, ЧСВВ. Йому співслужили настоятель Лаврівського монастиря та запрошені ієромонахи. Проповідь виголосив Провінційний радник о. Віталій Попадюк, ЧСВВ.

У своїй гомілії о. Віталій привітав усіх присутніх на урочистій Літургії, які зібрались для того, щоб молитовно звеличити великого подвижника, Онуфрія Пустинножителя, який, за словами проповідника, є особливим святим. Він замолоду посвятив себе Богу та через свій спосіб життя хотів показати, «що в цьому житті, є щось більше, вартісніше для життя, аніж все те, для чого ми з вами живемо: їжа, пиття, одежа…». Людина стає залежною від цих речей. «І, власне, святий Онуфрій є прикладом для нас, як нам звільнитися від того, що нас тримає у кайданах цього світу і побачити Божу красу і силу у своєму житті». Наприкінці гомілії о. Віталій закликав присутніх, щоб вони брали приклад зі святого – віддалялись від світу і того, що поневолює, а, натомість, шукали таке місце чи стан душі, щоб відчути Божу присутність.

Після Божественної Літургії відбулося виставлення Найсвятіших Тайн та уділення Повного відпусту. Завершився Празник окропленням свяченою водою і мируванням.

Прес-служба osbm.in.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар