Різдвяне вітання Протоархимандрита Василіянського Чину Святого Йосафата о. Ґенезія Віомара

ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ!

Дорогі в Христі Брати і Сестри!

Вітаю всіх з Різдвом Христовим – оцією великою тайною Божого воплочення, Празником, який для християн не є тільки відзначенням однієї історичної дати, але спомином, який дозволяє цю подію щоразу по-новому пережити, запрошенням до особистого втілення в життя цього унікального моменту нашого спасіння. Сьогодні немає місця для смутку, бо народжується життя, Життя, яке нищить страх перед смертю і вливає радість, із надією на вічне щастя, до участі в якому запрошена кожна без винятку людина.

Сьогодні вітаю Вас усіх, маючи на увазі особливо той факт, що цьогорічне Свято припадає в ювілейному році 400-річчя заснування Василіянського Чину Святого Йосафата. Наші думки сягають 1617 року, коли на першій Капітулі ченці п’яти монастирів під проводом Митрополита Йосифа Велямина Рутського отримали «Спільні правила св. Василія Великого» та «Партикулярні Правила», було укладено «Капітульні Конституції» і так засновано новий об’єднаний Чин. Це той час, в якому стараємось прислуховуватися до історії, до якої ми приналежимо, з лояльним ставленням до минулого, але також із пильною увагою до сучасних викликів і завдань в дійовому очікуванні майбутнього. Дякую за молитовну злуку з нагоди цього Ювілею.

Боже Дитя, яке приходить у світ й об’являє нове життя та приносить істинне світло всім людям, Господь наш Ісус Христос, нехай розвіює темряву наших труднощів, дає здатність бачити добро в усьому і благородне серце, яке вміє розрізняти й відкидати зайве та все те, що відволікає нас від особистої зустрічі з Ним.

о. Ґенезій ВІОМАР, ЧСВВ
Протоархимандрит

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар