Різдвяне привітання Протоігумена провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоана Школика, ЧСВВ

Преподобні браття у монашестві!

Дорогі у Христі браття і сестри!

Безперечно, подія Воплочення Божого Сина і Його народження від Пречистої Діви Марії є одним із наріжних каменів у світогляді переконань кожного християнина. Як визнаємо у нашому Символі віри, «Він задля нас людей і нашого ради спасіння зійшов із небес і воплотився із Духа Святого і Марії Діви і став чоловіком».

Так само, як наш Спаситель прийшов у світ в далеко не святкових і не зручних побутових умовах, так само Він сьогодні готовий прийти до кожного – іноді не завдяки, а радше всупереч різним перешкодам і негараздам. Якщо навіть хтось не матиме змоги сісти за святковий стіл (а таких, на жаль, немало) чи відвідати богослужіння, як же важливо, щоб ця особа зуміла в своєму серці зберегти ту спасенну для кожного правду, що «З нами Бог».

Народження Ісуса Христа є скарбом людини, оскільки дозволяє зрозуміти і сприйняти власну цінність, заради якої Бог став одним із нас, не погордивши своїм створінням, і дарував нам можливість бути Його дітьми. Св. Василій Великий у гомілії на Різдво Христове сказав такі слова: «Бог на землі, Бог між людьми; не у вогні і серед голосу труб; не на горі, що димить, або в темряві, ані в лячній ревучій бурі, даючи закони, але в тілесній появі, лагідний і добрий перебуває з людьми. Бог у тілі не діє здалека, як у пророків, але злучений з природою, рівною людській природі, щоб у той спосіб через своє тіло, споріднене з нами, привести назад до себе все людство».

Серед усіх дарованих нам середників для плекання щирих відносин із Богом, окрім особистої молитви, особливої уваги заслуговують також читання Святого Письма (Ів. 8,31–32) та участь у Пресвятій Євхаристії (Ів. 6,35). Тому в часі цих свят і надалі пам’ятаймо в наших молитвах, роздумуючи над Божим Словом і у хвилину, коли приймаємо Його Пресвяте Тіло і Кров, про тих, які хочуть, та не можуть, і тих, що можуть, та не хочуть, черпати сили із середників, які єднають нас через таїнство Воплоченого Божого Сина із нашим Творцем.

Бажаю усім, щоб у ці Різдвяні свята ми змогли ще більше зауважити і відкрити Божу присутність у нашому житті. А це, своєю чергою, допоможе пережити скрутні хвили терпінь і випробувань, власну самотність, пам’ятаючи, що Господь віднині є поруч, Він найближчий до мене. І саме це переконання приведе кожного до зростання у вірі, яка є доказом речей невидимих (Євр. 11,1), у надії, що не засоромить (Рм.5,5), і любові, що не проминає (1 Кр. 13,8).

Бажаю усім гарних свят і віднайдення правдивої радості в Бозі!

Христос Рождається!

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар