Різдвяне привітання Протоігумена провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоана Школика, ЧСВВ

Преподобні отці і браття у монашестві!

Дорогі у Христі браття і сестри!

Вітаю вас святковим привітом: «Христос народився! Славімо Його!».

Настає час радості, коли ми по-особливому розуміємо й відчуваємо, що «Слово стало Тілом і оселилося поміж нами» (пор. Ів. 1;14), що у світ прийшла досконала Божа любов. Запитаймо себе, чим є народження Христа для нас? Ісус приніс світові нове життя, повернув людям втрачену гідність Божих дітей, звільнив їх від гріха, відкрив шлях до вічної блаженства, обдарував справжньою свободою… Тому ми не можемо обмежувати святкування лише спогадом про історичну подію, ми повинні пережити Христове Різдво у своїх серцях, очистивши їх покаянням і прощенням. Тоді свято стане для нас початком особистого спасіння, відкуплення та безмежною радістю.

Наші серця звернені до Вифлеємської печери, де понад дві тисячі років тому всяке творіння вітало народження Ісуса. Молитовно ми там, біля ясел, де Творець світу виявив Свою незбагненну любов і надзвичайну довіру до людей, утілившись у безпорадне Маля. Він зростав поміж нас, терпів із нами, за нас страждав, помер і воскрес, давши нам спасіння. Усвідомлення цього зворушує й спонукає до роботи над собою, адже ми покликані у цей світ не просто так, але з певною місією, найпершою з яких є любити Бога й одне одного. Бо ж тільки в любові є свобода.

Говорячи про свободу, підношу вдячність Богові й Діві Матері за волю Української греко-католицької церкви, яка вистояла в часи репресій і переслідувань і нині розправила крила. Дякую всім вірним за збереження віри в ті нелегкі часи. Нехай Господь береже вас і ваших рідних від усякого зла та дарує святкову радість. Нехай у ваших домівках панують мир і любов. Будьте міцними у вірі, живіть довго й щасливо з Божим благословенням.

Також шлю свої вітання з Різдвом Христовим і Новим роком героям України, які сьогодні захищають кордони нашої держави, та складаю щиру подяку капеланам і волонтерам, які діють згідно із Христовими словами: «Усе, що ви зробили одному з найменших цих – ви Мені зробили» (пор. Мт. 25:31–46), за їхню щиру моральну, духовну і матеріальну підтримку. Нехай Христос допомагає вам перемогти ворога й здоровими повернутися до своїх родин, а Божа любов обіймає всю нашу неньку Україну, щоб у народі запанувала єдність – запорука сили.

Нехай світло Вифлеємської зірки осяє нашу землю та принесе їй мир і добробут. Щасливого й благословенного всім нового 2019 року Божого!

Христос Народився! Славімо Його!

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар