Отці Василіяни молились за мир в Україні на Ясній Горі у Ченстохові (Польща)

Від першої неділі Великого Посту 2015 р. на Ясній Горі у Ченстохові тривають моління за мир в Україні. З цієї нагоди головний настоятель Ордену Отців Паулінів, які служать в монастирі у польському місті Ченстохова, запросив Ченців Василіянського Чину Святого Йосафата Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні на спільну молитву.

16 липня 2015 р. до відпустового місця на Ясній Горі в Ченстохові прибули Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, Провінційний Економ о. Макарій Солюк, ЧСВВ, Ігумен Гошівського монастиря о. Дам’ян Кастран, ЧСВВ, Ігумен Кристинопільського монастиря о. Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, д. Іпатій Ващишин, ЧСВВ, д. Петро Венгрин, ЧСВВ, та бр. Павло Долішний, ЧСВВ.

"Ми прийшли сьогодні до цього священного місця, щоб подякувати Богові і Діві Марії за усі ласки. Тут хочемо молитись за мир в Україні" - пояснює Протоігумен о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ.

По обіді, після прибуття на Ясну Гору, Отці Василіяни разом з Отцями Паулінами перед Ченстоховською чудотворною іконою спільно відслужили Святу Літургію в намірі за мир в Україні.

Опісля, ченці оглянули бібліотеку монастиря, Арсенал, Музей 600-річчя монастиря, Королівські покої, Переговорну залу та ін. Серед унікальних бібліотечних екземплярів 8 000 старовинних друкованих книг, а також велика кількість манускриптів. Більшість з них складали ядро так званої колекції Ягеллонів, яка у свій час відійшла у спадок монастиреві. З 1920 року бібліотека Ясної Гори використовується для конференцій польського католицького єпископату.

Увечері, о. 21:00 за місцевим звичаєм усі зібрались на Ясногірський Апель. Моління очолив єпископ Лукаш Бузун та о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, який виголосив молитву до Ченстоховської Богородиці за мир в Україні.

Вранці, 17 липня 2015р., Божественну Літургію очолив Архиєпископ-емерит Станіслав Новак (перший Архиєпископ Ченстоховський), а йому співслужили Отці Василіяни та Отці Пауліни.

По завершені богослужінь Отці Василіяни заспівали пісню до Ченстоховської Божої Матері просячи заступництва для всього українського народу.

бр. Павло Долішний, ЧСВВ

Фото: д. Іпатій Ващишин, ЧСВВ

https://www.youtube.com/watch?v=6NuKtme3Z-o 

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар