Освячення іконостасу у Погінському монастирі оо. Василіян

17 листопада 2017 року в Соборі Погінської Богородиці відбулася Архиєрейська Божественна Літургія та Чин освячення іконостасу. Особливістю цього іконостасу є те, що він містить вишиті ікони та виконаний в гуцульському стилі.

Архієрейську Службу Божу очолив Владика Василій Тучапець, екзарх Харківський у співслужінні з Протоігуменом Провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоаном Школиком, ЧСВВ, настоятелями, ієромонахами Василіянського чину, ректором Івано-Франківської духовної семінарії ім. св. Йосафата о. Олесем Будзяком та іншими священнослужителями.

У своїй гомілії владика Василій розповів присутнім про значення іконостасу. «Іконостас нам відкриває милосердне обличчя Бога, який став людиною, щоб спасти кожного з нас». Крім того, іконостас допомагає входженню у простір молитви для особистого пережиття Бога.

Проповідник також нагадав про 400-літній Ювілей Василіянського Чину св. Йосафата. «Розквіт Чину був саме тоді, коли ченці пильнували молитву, приймали Святі таїнства, жили у Божій ласці і нею ділилися з іншими, тобто проповідували Слово Боже і чинили різні знаки серед народу. Через їхню молитву Господь також звершував зцілення, давав благословення і охороняв людей від усякого лиха».

Владика Василій привітав настоятеля Погінського монастиря о. Никодима Гуралюка, ЧСВВ, який цього дня відзначав 60 рік з дня свого народження. «Дякуємо Богові за дар життя для о. Никодима. Бажаю, щоб він у своєму житті приділяв достатньо часу для молитви», - побажав Архиєрей.

Після Божественної Літургії всім жертводавцям і добродіям, які спричинилися до появи храмового іконостасу було презентовано грамоти і ювілейні медалі з нагоди 400-ліття Василіянського чину. На завершення,  у знак вдячності Пресвятій Богородиці, всі присутні помолилися біля чудотворної ікони Погінської Божої Матері.

За матеріалами: FB Погінського монастиря

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар