Храмовий Празник у Червоноградському монастирі

Сьогодні, 6 травня у Червоноградському монастирі св. Юрія відбулася Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди храмового Празника у парафії оо. Василіян. Літургію очолив Преосвященний владика Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії.

З Архиєреєм співслужили: Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик, ЧСВВ, ігумен Червоноградського монастиря о. Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, настоятелі та ієромонахи Провінції.

У своїй гомілії владика Михаїл, роздумуючи над Євангелієм про Самарянку, особливо підкреслив аспект віри. У цьому контексті він розповів про силу святого мученика Юрія, яка полягала у геройстві віри. Владика Михаїл закликав бути вірними один одному в любові, навіть тоді, коли треба простити і терпіти. «Саме в цьому полягає лікування, щоб ми переконались, якою є Божа сила». На завершення Архиєрей побажав присутнім старатися жити згідно християнської віри, щоб стати учасниками Божої слави у житті та у вічності.

Під час Божественної Літургії Кир Михаїл уділив пресвітерські свячення диякону Андрію.

На завершення з подячним словом звернувся настоятель о. Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, який подякував владиці, священикам, вірним та всім, які долучилися до храмового Празника. В особливий спосіб привітання линули й до іменинників, які носять ім’я Юрій.

Прес-служба osbm.in.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар