Ходи за мною. Василіянська молодіжна проща на Ясну гору в Гошеві.

21 серпня 2022 року Божественною Літургією і спільною молитвою завершилась щорічна Василіянська піша молодіжна проща до чудотворної ікони Пресвятої Богородиці на Ясній горі в Гошеві. Цьогоріч проща носила обмежений характер через воєнний час в Україні та обмежувальні заходи, включно з комендантською годиною. У прощі взяли участь представники молодіжних організацій з різних василіянських монастирів, зокрема зі Львова, Івано-Франківська, Дрогобича, які стали центрами зборів і з яких вирушали організовані групи паломників.

Як і кожного року, Львівські паломники за чотири дні пішки подолали відстань від Львова до Гошева. З інших напрямків молодь теж подолала пішки значну частину шляху. Молоді люди поділились своїми враженнями про паломництво:

120 кілометрів і чотири дні дороги під дуже теплим сонечком. І ось пролетіла піша проща до Гошева. З роками вона не стає важчою, чи легшою, але стає дедалі більше нових людей, нових знайомств і нових вражень.

Проща – це про жертовність, витривалість, поставлену ціль, про любов та дружбу. З кожним роком видно все більше знайомих обличь, які колись крокували разом нога в ногу, ділились між собою переживаннями, своїми життєвими історіями.

Цьогорічна проща була неймовірно позитивною, душевною і максимально доброю на людей, які були поруч. Зустрінемось наступного року, бо добре нам тут бути.

Організатор прощі – комісії для праці з молоддю Провінції Найсвятішого Спасителя. Сердечна подяка головному промотору паломництва брату Августину Івану Векляку, ЧСВВ, та всім, хто прилучився до його організації.

Інформаційний відділ отців Василіян

За матеріалами: facebook Іра Завадка

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар