Ієрейські свячення на Ясній горі у Гошеві

28 серпня 2021 року Божого, у день коли Свята Церква вшановує пам’ять Успіння Пречистої Діви Марії, відбулися свячення п’ятьох василіян. Божественна благодать з рук Преосвященного владики Іриней Білика, ЧСВВ, каноніка папської базиліки Санта Марія Маджоре у Римі, зійшла на ченців Давида Козина, ЧСВВ, Даниїла Галяса, ЧСВВ, Кароля Семковича, ЧСВВ, Микиту Овчара, ЧСВВ і Партенія Гриника, ЧСВВ.

Розділити радість славної події прибули співбрати з численних василіянських монастирів. Під час гомілії владика Іриней пояснив присутнім важливість і символічний контекст сьогоднішньої події. Вірні повинні вчитися у Марії покори, щоб бути гідними українськими дітьми Пресвятої Богородиці. Святіший Отець Франциск повчає, що Марія була безмежно покірною, і тому була сповнена благодаті. Хто покірний як Марія, може від Христа отримати численні ласки.

Сьогодні з подякою звертаємося до батьків, які пожертвували своїх синів для священства і подали їм гідне християнське виховання; до всіх василіянських настоятелів, які прилучилися до вишколу і виховання до священичого служіння; до майбутніх священників, які покликані достойно працювати для нашого народу в ці нелегкі часи для України. Святий Іван Павло ІІ, відвідуючи Україну у 2001 році, наголошував, що наш народ повинен уважати, щоб після звільнення з неволі комуністичного режиму не впасти у неволю споживацтва і байдужості. Саме на цій повинні працювати і проповідувати наші новоієреї.

Наприкінці святої Літургії звернувся до вірян о. Йоан Школик, ЧСВВ, протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, який подякував Господу Богу за дар п’яти нових священиків для Василіянського Чину і святої Церкви. Подібно як батьки радіють новонародженому маляті, так й уся монаша спільнота, родина, друзі, знайомі відчувають неймовірне щастя і радість від цього нового народження п’яти нових священиків і бажають новоієреям здоров’я, щастя і Божого благословення!

Повідомив: бр. Матей Кравчишин, ЧСВВ

Світлини: бр. Роман Кундзір, ЧСВВ

Ієрейські свячення на Ясній горі у Гошеві 28.08.2021

Проповідь | Ієрейські свячення на Ясній горі у Гошеві | вл. Іриней Білик, ЧСВВ | 28.08.2021

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар