Дияконські свячення в монастирі Царя Христа

У суботу, 30 жовтня 2021 р. Б., у монастирі Царя Христа, що в Івано-Франківську, відбулися дияконські свячення дев’ятьох студентів-василіян: Вартимея Дутчина, Антонія Германовича, Терентія Хомишина, Тадея Херовича,  Мар’яна Поспішеля, Романа Кундзіра, Филипа Блажкевича, Теодосія Ониська та Тадея Кореня.

Архиєрейську Божественну Літургію та Чин поставлення на дияконів очолив апостольський екзарх для українців-католиків візантійського обряду в Італії Владика Діонісій Ляхович.

Під час Літургії Владика Діонісій наголосив на відповідальності людей у своїх діях, адже від цього залежить не лише добро однієї особи, але й добро тих, хто є поруч. І таким чином це є вираженням жертовності та любові до ближніх. Також Святитель пригадав новопоставленим дияконам їхню місію служіння, яку передав своїм учням сам Ісус Христос.

На завершення Літургії Архиєрей ще раз привітав отців-дияконів з прийняттям першого чину священства. Опісля протоігумен Провінції Найсвятішого спасителя в Україні отець Йоан Школик, ЧСВВ подякував Владиці Діонісію за те, що здійснив це поставлення і побажав отцям-дияконам бути послушними Божій волі та витривалості у доброму до кінця.

Джерело: ВІФБС

 Проповідь | Дияконські свячення в Івано-Франківську | вл. Діонісій Ляхович, ЧСВВ | 30.10.2021

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар