150-и літній ювілей храму Улашківської Василіянської обителі

21 вересня 2016 р. Б. в день Різдва Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ очолив святкування 150-и літнього ювілею храму Різдва Пресвятої Богородиці Улашківської Василіянської обителі.

Урочистості розпочалися зустріччю Архиєрея перед храмом та продовжилися Архиєрейською Божественною Літургією.

В часі проповіді Владика Дмитро звернув увагу вірних на значенні різдва-народження для кожної людини: «Господь дає дар життя людині не безпосередньо, а через батьків і ніхто не появляться в світі сам по собі, він появляється через двох людей – тата і маму… тому завжди є ця співзалежність від інших людей, не тільки в народженні, а завжди».

«Йоаким і Анна дали своїй дитині можливість жити так, як цього хотів Господь – так поступають батьки, які мають живу віру, і кращого варіанту не має, коли Господь кличе до себе дитину…», - зазначив Архиєрей.

Після Євхаристійного Канону Владика Дмитро уділив дияконські свячення Івану та Віталію Паламарям - випускникам Івано-Франківської Духовної Семінарії.

Насамкінець Літургії єпископ привітав парафіяльну спільноту з ювілеєм їхнього храму, та закликав дбати про їхню духовну святиню. В свою чергу о. Власій Фуц, ЧСВВ – настоятель, висловив слова вдячності Владиці Дмитру за Його візит та всім вірним і священикам, які прибули на торжество.

Відтак відбулося водосвяття та концерт, який підготували наймолодші парафіяни.

Прес-служба Бучацької Єпархії УГКЦ

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар