Візитація парафій на Кримському півострові

 Від 27 січня до 6 лютого 2017 року тривали відвідини парафій Кримського екзархату, які разом із місцевим духовенством очолив о. д-р Андрій Танасійчук, протосинкел Одеського та Кримського екзархатів.

Під час цих днів священик відвідав громади в Севастополі, Євпаторії, Сімферополі, Ялті, Керчі та спільно помолився з парафіянами. Крім богослужінь, відбулися зустрічі з вірними, під час яких отець передав вітання від Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, і владики Михайла (Бубнія), Екзарха Одеського та Адміністратора Кримського екзархату.

Між священиком та вірними з кожної парафії відбувся конструктивний діалог, під час якого було повідомлено про подальші кроки розвитку церковних структур на Кримському півострові. Парафіяни змогли поставити запитання о. Андрію та просили його передати запрошення всьому духовенству, богопосвяченим особам та семінаристам, щоб приїжджали до них в гості та для служіння.

2 лютого, у день богопосвячених осіб за григоріанським календарем, у м. Євпаторія відбулася спільна молитовна зустріч духовенства та чернецтва латинської та східної традиції, які душпастирюють у Криму. Святу Літургію очолив владика Яцек (Пиль), Єпископ-помічник Одесько-Сімферопольської дієцезії, а проповідь виголосив о. Андрій Танасійчук. Після Богослужіння пройшла спільна зустріч, під час якої кожний із учасників розповів про шлях власного покликання до священства чи чернецтва та поділився досвідом душпастирської праці.

Під час перебування в Криму о. Андрія Танасійчука супроводжували: о. Богдан Костецький, декан і делегат Кримський, та отці Олексій Горобець-Долматов ЧСВВ і Григорій Палига ЧНІ.

За матеріалами: news.ugcc.uа

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар