«Україна чекає на вас», ‒ Глава УГКЦ до Святішого Отця Франциска

Сьогодні у Ватикані відбулася зустріч Предстоятелів Східних Католицьких Церков із Святішим Отцем Франциском. Блаженніший Святослав подякував папі за підтримку українського народу та відновив запрошення відвітати Україну.

«Я хочу подякувати вам, Ваша Святосте, за підтримку та допомогу Україні. Нас відвідали два ваших посланці: спочатку Кардинал П’єтро Паролін, Держсекретар Ватикану, а цього року – Кардинал Леонардо Сандрі, Префект Конгрегації для Східних Церков. Тепер, Святіший Отче, діти очікують візиту свого батька», ‒ сказав Блаженніший Святослав.

Він також наголосив, що Мінські домовленості не функціонують і політики сьогодні не знають, як припинити війну в Україні, однак «наш народ вірить, що тільки ваш візит як посланця миру може зупинити війну».

Папа Франциск запевнив Блаженнішого Святослава про свою підтримку України та розповів: «Перед іконою, котру ви мені колись подарували в Аргентині, я щоденно запалюю свічку за мир в Україні і молюся за припинення війни».

Додамо, що зустріч Предстоятелів Східних Католицьких Церков із Святішим Отцем відбулась в рамках Пленарної асамблеї Конгрегації для Східних Церков, котра триває у Ватикані з 9 по 12 жовтня.

Джерело: news.ugcc.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар