ЛІДЕРИ УКРАЇНСЬКИХ ЦЕРКОВ СПІВЧУВАЮТЬ ФРАНЦУЗЬКОМУ НАРОДОВІ З ПРИВОДУ ТЕРОРИСТИЧНИХ АКТІВ

Глава УГКЦ Патріарх Святослав від імені єпископату та вріних УГКЦ звенувся зі словами співчуття до Президента Французької Єпископської Конференції архиєпископові Марселя Жоржа Понтьє та до Послу Франції в Україні пані Ізабель Дюмон.

«З великим болем ми довідалися про жахливі терористичні акти, здійснені на території Франції в ніч на 14 листопада. Вірні нашої Церкви, як і всі діти української землі, яка впродовж останнього часу зазнає багато несправедливих атак і страждань, сьогодні особливо відчувають біль і стражданнях французького народу та єднаються з усіма Вами у молитві до всемилостивого Бога.

Наші молитви сьогодні з кожною родиною, яка оплакує втрату своїх найдорожчих, з кожною пораненою особою, з усіма, хто сьогодні у Франції огорнений смутком, страхом і тривогою»,– йдеться у листі-співчутті.

За інформацією прес-центру Київської Патріархії, 15 листорпада Патріарх Філарет у співслужінні соборного духовенства звершив Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого у Володимирському кафедральному соборі. Після Літургії він очолив панахиду за спокій душ загиблих у ДТП та помолився за жертв терористичних нападів, що сталися у Парижі 13 листопада 2015 р.

Предстоятель Української Православної Церкви (МП) Митрополит Київський і всієї України Онуфрій висловив співчуття Надзвичайному і Повноважному Послу Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

В тексті співчуття сказано, що метою терористів є намагання посіяти страх та залякати людей. Однак, ці випробування ще більше згуртують народ Франції, який достойно їх перенесе, – впевнений Предстоятель. Висловивши співчуття з приводу смерті загиблих, Блаженніший Митрополит Онуфрій також побажав одужання постраждалим та повернення миру та спокою на французьку землю.

Архиєпископ Харківський і Полтавський УАПЦ Ігор (Ісіченко) надіслав співчуття на адресу єпископа-ординарія єпархії святого Володимира Великого в Парижі владики Бориса (Гудзяка).

«В ці важкі хвилини вірні Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви єднаються з Вашою паствою в молитві за вічний спокій невинно загиблих жертв терористичних атак у Парижі. Просимо передати найщиріші співчуття родинам і близьким загиблих. Ми, жителі Східної та Південної України, переживаючи протягом останніх двох років постійну загрозу терористичних атак, добре розуміємо почуття жителів Парижу й усієї Франції, які раптом опинилися в критичній ситуації. Віримо, що мужній народ Франції витримає ці виклики. Запевняємо Вас у своїх молитвах і непохитній християнській солідарності».

Як відомо, в столиці Франції 13 листопада в результаті серії вибухів і стрілянини загинули десятки людей.

За різними даними, сумарна кількість жертв терактів досягла від 129 до 150 осіб. З них, як повідомляють провідні світові агентства, близько сотні людей знайдені загиблими в концертному залі Bataclan, де проходив концерт американської рок-групи. Понад 200 людей поранено, з них 80 перебувають у критичному стані. Про це з посиланням на джерела у колах слідчих повідомляє AFP.

Джерело: risu.org.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар