ЗІБРАННЯ НАСТОЯТЕЛІВ ВАСИЛІЯНСЬКОЇ ПРОВІНЦІЇ НАЙСВЯТІШОГО СПАСИТЕЛЯ В УКРАЇНІ

1 липня 2015 р., в Монастирі Отців Василіян у Добромилі (Старосамбірський р-н., Львівська обл.), відбулося Зібрання Настоятелів Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, у якому взяв участь також Протоігумен Провінції Святого Миколая в Україні, Отець Павло Райчинець ЧСВВ.

Зібрання Настоятелів, яке розпочалося з Молебня до Святого Онуфрія, Покровителя Добромильського монастиря, очолив Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя, Отець Пантелеймон Саламаха ЧСВВ.

Під час зустрічі, о. Полікарп Марцелюк ЧСВВ, Голова постуляційного бюро УГКЦ, представив постать Митрополита Андрея Шептицького ЧСВВ та його духовних спадкоємців – мучеників та ісповідників віри УГКЦ. У доповіді було підкреслено звʼязок між прикладом батьків Івана й Софії у вихованні юного Романа і його подальшій діяльності та висвітлено формування і світогляд Слуги Божого Кир Андрея як ченця.

У рамках доповіді відбулася презентація збірника статей Конференції ювілею 25-ліття легалізації УГКЦ «Шлях до свободи – Правда визволить...».

Було представлено концепт збірника про шлях процесу легалізації УГКЦ, приклад праведників, досвід Літургії у підпільній Церкві, духовні постаті дисидентського руху, перші прояви лібералізації комуністичного режиму, створення Ініціативної групи по легалізації УГКЦ, допомога у легалізації вірних і духовенства Польщі і Литви та вклад дипломатів Ватикану, роль монаших Чинів і Згромаджень.

Збірник, звичайно, не вичерпує теми легалізації Церкви, але є спробою панорамного погляду на феномен боротьби за свободу віросповідання вірних УГКЦ, з нагоди ювілею 25-ліття легалізації Церкви в Україні, і містить двадцять публікацій авторів з України, Польщі і Литви та світлини, зокрема з фонду о. Богдана Гаврилишина, які публікуються вперше.

Отці Василіяни жваво обговорювали подію легалізації та матеріал представлений у збірнику й вказали на потребу дослідження і актуальність праці дослідників.

Джерело: www.osbm.org.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар