Відбулася проща монашества УГКЦ до Чернівецької єпархії

10 лютого, напередодні дня богопосвячених осіб, місто Чернівці приймало монашество УГКЦ, яке чисельно прибуло до катедрального храму Чернівецької єпархії. Цей з’їзд став чудовою нагодою подякувати Богу за дар покликання та помолитися біля чудотворної ікони Чернівецької Божої матері «Надія Безнадійних».

Центральним богослужінням для монашества стала Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Ігор Возьняк, ЧНІ, Митрополит Львівський. Співслужили Архиєрею голова Патріаршої комісії у справах монашества та Одеський екзарх владика Михаїл Бубній, ЧНІ, єпарх Чернівецький Йосафат Мощищ, МЗСА, владика Володимир Груца, ЧНІ, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, а також настоятелі та ієромонахи різних Чинів і Згромаджень.

«Хочу, щоб ми підняли голову і побачили Божими очима себе, свою спільноту та місію, яку виконуємо» - запропонував у своїй гомілії владика Йосафат. Звертаючи погляд до готовності на другий прихід Христа, Проповідник закликав чувати і молитися. «Тільки той, хто буде чувати і молитися, може втекти від старого світу, бо Христос преображає і повалює старий світ зі своїми цінностями, вартостями і пріоритетами».

Господь силою Євангелія установив Царство Боже серед нас, а тому богопосвяченим особам по-особливому належить місія його розбудови. «Це можливо через проповідь Євангелія та уприсутнення особи Ісуса Христа». Підсумовуючи, Архиєрей наголосив: «Ми прийшли сюди, щоб просити благодаті прямувати вперед і розвивати Царство Боже». На завершення владика Йосафат радо запросив на служіння різні Чини і Згромадження до Чернівецької єпархії, яка поки-що немає жодної монашої спільноти.

Після Божественної Літургії відбулася молитва перед чудотворною іконою Чернівецької Божої Матері «Надія Безнадійних». Відтак богопосвячені особи вирушили великою ходою з колядками на центральну площу міста, де перед шопкою помолилися за мир в Україні, єдність християн та чисельні й ревні покликання до богопосвяченого стану у Чернівецькій єпархії. Згодом відбулася конференція на тему «Боже Слово і богопосвячене життя».

Далі на богопосвячених осіб чекала мистецька сторінка. Всі присутні мали нагоду послухати сучасні твори під супровід органу, відчути колоритне звучання на цимбалах та поколядувати з місцевим фольклорним колективом.

https://www.youtube.com/watch?v=MaFEvjCX8Ug

Опісля богопосвячені особи відвідали архітектурну пам’ятку Чернівців – національний університет ім. Юрія Федьковича. Завершився з’їзд монашества молитвою Вечірні.

Прес-служба osbm.in.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар