Відбулась молодіжна проща до Гошева «Щоб всі були одно»

З нагоди 400-ліття Василіянського Чину св. Йосафата під євангельським гаслом «Щоб всі були одно» (Ів. 17,11), з благословенням правлячого Архієпископа Івано-Франківської Митрополії УГКЦ Володимира Війтишина, високопреподобного Протоігумена о. Йоана Школика, ЧСВВ та за сприянням Обласної Державної Адміністрації із 16 по 20 серпня 2017 р. Б для молоді була організована піша проща до Гошева.

Паломництво відбувалося під проводом молодіжної комісії Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні в особах о. Йосафата Фітеля ЧСВВ, о. Ігнатія Москалюка ЧСВВ, о. Юстина Бориса ЧСВВ, о. Петра Венгрина, ЧСВВ, о. Амброзія Козака, ЧСВВ, бр. Августина Векляка ЧСВВ. До чудотворного образу Гошівської Матері Божої прочани вирушали з міст Івано-Франківська, Львова, Сколе, Дрогобича та Городенка

Молодіжна піша проща – це один із особливих духовно-молитовних релігійних заходів. Це вияв живої християнської віри вираженої в ділі великої посвяти і жертви, любові до Бога і ближнього. У прощі поєднується любов до Бога й до ближнього, можливість більше молитви і неодмінно – духовний подвиг. Проща є актом покаяння й прослави Бога, Пресвятої Богородиці й усіх святих. Через самозречення і жертву, молитву і діла милосердя прочани особливо наближаються до Бога.

Тримаючи хрест у руках та наш український прапор молодь усіх п’яти потоків, долаючи сотні кілометрів пройшла пішою молитовною ходою молячись за мир в Україну, за єдність Церкви й народу. По дорозі люди гостинно пригощали молодих прочан й приймали на нічліг. Багато із старших людей з радості плакали бачачи ідейних прочан сповнених віри до Бога й любові до своєї Церкви й народу. У всі дні була сонячна погода. Незважаючи на мозолі й втому ніхто із прочан не нарікав, але з радістю на обличчі, з молитвою на устах та духовною піснею учасники прощі підтримували один одного особливо тих хто відставав.

По кількох днях прочани дійшли на Ясну гору, а місцевий ігумен о. Вінкентій Слободян, ЧСВВ із теплотою серця зустрів усіх молодих прочан, запросивши до дому Марії, де їх чекає Богородиця із особливими дарами. Біля чудотворної ікони Матері Божої кожен юнак і дівчина молитовно склали свої побажання. Справді, кожен отримав те про що просив й про це свідчать самі прочани, які йдуть кожного року, щоб віддячитись Богові через молитовне заступництво Пресвятої Богородиці за отримані ласки. Уся прочанська молодь та яка ще долучилась у суботу у кількості близько 1000 осіб взяли активну участь у цілонічних богослужіннях. Усі мали можливість приступити до Святих Тайн, поспілкуватись із отцями та братами василіянами.

На закінчення паломництва відбулася Божественна Літургія, яку очолив голова молодіжної комісії о. Йосафат Фітель, ЧСВВ, після якої усі прочани отримали Повний відпуст. Ще під час Літургії п'ятеро братів-студентів Василіянського інституту відновили свої чернечі обіти послуху, чистоти й убожества. Молодь, духовно збагатившись поверталась до дому із світлою усмішкою і певною тугою як у євангельській події Преображення Господнього, у якому учні звертаючись до Ісуса сказали: «Добре нам тут бути», але час повертатися, щоб понести світло для своїх ровесників словами: «Ісус Христос направду є між нами».

Повідомив о. Йосафат Фітель, ЧСВВ

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар