Вертеп храму Званівського василіянського монастиря взяв участь у обласному фестивалі коляди на Донеччині

12 січня у селі Званівка, Донецької області у рамках культурно-мистецької акції «Різдвяний передзвін» відбувся фестиваль вертепників та колядників. На свято приїхало понад 500 гостей. Крім представників усіх районів Донеччини у Званівці виступили вертепи й хорові колективи з Дніпропетровської та Львівської областей, - повідомляє ДОДА.

Подібний фестиваль вперше проходить на Донеччині саме у селі, де досі бережуть лемківські та бойківські традиції.

Читайте також: "Як лемки і бойки будують свою громаду на Донбасі"

Зі Львівщини на фестиваль завітав і фольклорний колектив «Джерела Розточчя» із військовим капеланом о. Михайлом Лехновським, ЧСВВ. Активні мешканці Жовківщини їздили в АТО, щоб колядками поділитися радісною вісткою про народження Христа з українськими воїнами на передовій. Керівник хорового колективу та начальник відділу культури Жовківської райдержадміністрації п. Галина Фесюк зазначила, що майстрині та творчі колективи Донеччини мають дуже високий професійний рівень і можуть змагатись у майстерності з колективами з Західної України.

Читайте також: "Різдво на Донеччині. Історія одного монастиря серед степу"

Самі ж господарі фестивалю приємно дивували усіх присутніх не тільки дзвінкою колядкою й різдвяною виставою, але й сучасним лемківським дитячим вертепом та щирою гостинністю.

Фестиваль вертепників та колядників не обійшовся і без ярмарку, на якому майстри з усієї Донеччини презентували свої декоративні вироби та різдвяні страви.

https://www.youtube.com/watch?v=Q_YFgKdHoCQ&feature=share

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар