У Львівському монастирі св. Онуфрія дякували Богові за 500-літню історію храму

23-24 червня у Львівському монастирі св. Онуфрія відбулися святкування з нагоди храмового Празника та відзначення 500-ліття першої мурованої церкви на території монастиря.

Моління розпочалися Хресною дорогою по Високому замку. Опісля у монастирському храмі відбулася Вечірня з Литією, яку очолив Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик, ЧСВВ. Для почитання було виставлено мощі св. Онуфрія.

https://www.youtube.com/watch?v=Rnr8uaFpEJI&t=88s

Продовжились богослужіння Божественною Літургією, яку очолив о. Корнилій Яремак, ЧСВВ. у гомілії ієромонах розповів про історію Святоонуфріївського монастиря, а також про почитання св. Онуфрія і значення його подвижницького життя для сучасних християн. Цього ж дня відбувся Молебень до Христа Чоловіколюбця, Суплікація та мирування.

У неділю, 24 червня ієромонахи та вірні зібралися, щоб прославити пам’ять св. Онуфрія у богослужінні Утрені, яку відслужив Провінційний радник о. Сергій Крутовський, ЧСВВ.

Архиєрейську Літургію очолив владика Василій Тучапець, екзарх Харківський у співслужінні з Протоігуменами: о. Йоаном Школиком, ЧСВВ та о. Андрієм Белеканичем (Провінція св. Миколая), настоятелями, ієромонахами та іншими запрошених пресвітерами.

У своїй гомілії владика Василій роздумував над вірою сотника з недільного Євангелія, святих українського народу, а особливо тих ченців-василіян, які у великій посвяті Богові віддали своє життя за Христову віру.

https://www.youtube.com/watch?v=mAJtI_J-C8M&t=3s

На завершення Літургії владика Василій уділив Повний Відпуст. Відтак лунало традиційне «Многоліття» та молитва за Україну «Боже великий, єдиний». Після Суплікації Архиєрей звершив Велике водосвяття та посвячення пам’ятного хреста з нагоди 500-ліття першої церкви на території монастиря св. Онуфрія. Завершились богослужіння окропленням свяченою водою.

https://www.youtube.com/watch?v=oDRt4xGibbI&t=6s

Опісля свято продовжилось у Палаці Культури ім. Гната Хоткевича. Для присутніх виступав молодіжний хор з храму св. Онуфрія. У свою чергу віце-ректор Василіянського інституту (Брюховичі-Львів) приготував презентацію про храм та історію монастиря св. Онуфрія, де в особливий спосіб увага слухачів була звернена на діяльність ченців цього монастиря у першій половині ХХ століття. Крім того, на свято завітав аматорський театр «Алетея», який діє при Луцькому монастирі, з виставою «Василіянин». Завершились урочистості спільною світлиною.

Прес-служба osbm.in.ua

Фото: о. Іпатій Ващишин, ЧСВВ

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар