У Львівській Архиєпархії відсвяткували день богопосвячених осіб

Розпочинаючи з 1997 року, коли святий Папа Іван Павло ІІ проголосив свято Стрітенння Господнього днем Богопосвячених осіб, кожного року відбувається молитва за ревні й чисельні покликання до чернечого стану. З цієї нагоди 14-15 лютого відбувалася спільна зустріч і молитва монашества Львівської Архиєпархії.

Свято розпочалось 14 лютого Великою Вечірнею з Литією, яку очолив владика Володимир Груца, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії у храмі св. Архистратига Михаїла монахів Студійського Уставу. На богослужінні були присутніми й інші Архиєреї: владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської Архиєпархії, владика Степан Меньок, Донецький екзарх та владика Едвард Кава, єпископ-помічник Львівської Архидієцезії РКЦ.

Після богослужіння зі своїм пастирським словом до присутніх звернувся Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук. Предстоятель УГКЦ привітав монашество та побажав їм йти за Христом, незважаючи на будь-яку темряву, яка виникатиме довкола. Продовжилася зустріч спільним частуванням у приємній атмосфері радісного спілкування.

У сам Празник Стрітення Господнього відбулася Архиєрейська Божественна Літургія у соборі св. Юра. Очолив Літургію Преосвященний владика Володимир Груца у співслужінні з владикою Богданом Дзюрахом, єпископом курії верховного Архиєпископа УГКЦ, ієромонахами та іншими священнослужителями.

У своїй гомілії владика Володимир роздумував над Євангельським уривком свята Стрітення Господнього. Також він пригадав, що сьогодні відзначається всесвітній день онкокворих. «Огорнімо їх своєю молитвою, щоб у своєму терпінні вони бачили світло надії» - закликав Архиєрей. Говорячи про свято богопосвячених осіб, Проповідник привітав монашество Львівської Архиєпархії та назвав їх «світильникам у світі, котрі найперше свідчать, а також зігрівають та запалюють інших, допомагаючи їм зустріти Бога».

Крім того, владика Володимир подякував богопосвяченим особам за їхнє служіння. «Ми дякуємо старшому поколінню нашого монашества за те, що пронесли світло харизми своїх монастирів через темряву підпілля і переслідування. Ми молимося за витривання молодого покоління монашества на цій дорозі служіння і свідчення. І ми сьогодні також просимо Бога за добрі та святі покликання до монашого життя (…). Головне, щоб людина почула цей заклик і була готова служити». На завершення Архиєрей підсумував: «Бог нас не лишає, Його стрітення з нами є актуальне. Головне, щоб ми не втікали від Його обіймів. Сьогодні ж хочеться побажати Вам і собі бачити перед собою завжди спасіння».

Під Час Архиєрейської Літургії було уділено пресвітерські свячення диякону Андрію Станішевському. Завершилась молитва першим ієрейським благословенням нововисвяченого пресвітера та окропленням свяченою водою.

Прес-служба osbm.in.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар