У Лаврові відбувся християнський табір для дітей учасників АТО

Уже четвертий рік поспіль у селі Лаврів, що на Старосамбірщині, з 11 по 21 липня 2018 року, відбувся табір «Тавор», створений спеціально для дітей учасників АТО.

Цьогоріч до нас завітали діти зі Сходу, які теж стали частиною нашої церковної сім'ї. Кожна дитина відчувала себе важливою, неповторною. Назва табору, що визначала його тему, була «Дерева із Святого Письма». Кожен день всі учасники мандрували разом з Ісусом та його учнями сторінками Святого Письма. Діти вивчали історії про різні дерева під час зустрічей у групах, такі як кедр, пальма, смоковниця та інші. Таборяни стали головними героями історій зі Святого Письма, зокрема, були інсценізовані картини: «Чудо в Кані-Галилейській», «Історія про Закхея», «В’їзд Ісуса в Єрусалим». Діти відчули себе справжніми акторами і намагались якнайкраще зіграти доручену роль.

Для всебічного розвитку активних юнаків та дівчат проводились різні майстер-класи: виготовлення 3D-малюнків, декупаж, орігамі, малювання на маленьких дерев'яних дощечках, розфарбовування брелоків та виготовлення сувенірів «антистрес».

У таборі відбувалися популярні серед молоді кіновечори, під час яких усі збиралися у великому залі, та із захопленням, а інколи і сльозами, переглядали фільми.

Бог нас так любить, що під час табору посилав нам маленькі «поцілуночки» у вигляді теплого дощику, та, всупереч цьому, діти весело проводили час, адже аніматори не давали сумувати ні на мить! Вони підготували змагання під назвою «Веселі Забави». Кожна команда могла перевірити свої сили через змагання з іншими, учасники відчули на собі море доброзичливого сміху, але, врешті, всі вийшли переможцями, бо перемагає дружба і милостивий Бог, що завше стоїть за плечима дітей своїх.

Кожен день відбувалася Свята Літургія, яку проводив отець Антоній Яремчук, ЧСВВ, і щоразу, під час спільної церковної молитви, діти наближувалися до Бога і пересвідчувалися, що Він любить усіх і прощає гріхи через Святу Тайну Сповіді. Всі учасники, від маленького до великого, змогли відкрити у собі приховані таланти, спробувати щось нове.

Раді, що була така нагода – познайомитися з кожним із них, розділити спільні ранки, сніданки, обіди та вечері, молитви та Службу Божу. Дзвоник, який заміняв голос Бога, скликаючи всіх на Літургію, що відбувалася в монастирі, став для усіх рідним.

В таборі діти знайшли нових друзів, навчилися підтримувати один одного та допомагати в біді. Попри різний вік, характери та місце проживання, таборяни добре ладили, бо жили по Законах Божих.

Щиро вдячні Господу Богу, організаторам та провідникам табору «Тавор» 2018. Особлива вдячність за благословення та підтримку о. Йоану Школику, ЧСВВ – Протоігумену отців Василіян провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, о. Андрію Драгану, ЧСВВ – ігумену Лаврівського монастиря, за тепле прийняття та допомогу в організації, брату Володимиру Кмицю, ЧСВВ – організатору табору «Тавор» 2018, о. Антонію Яремчуку, ЧСВВ – духовному провідникові табору «Тавор» 2018, пані Надії Мирці – керівникові та організатору програми табору «Тавор» 2018, сестрі Альойзії-Іванні Рондяк – за організацію та приїзд дітей військовослужбовців з Донеччини, за щиру та клопітку працю на таборі «Тавор» 2018, усім отцям ігуменам, які спричинилися та долучилися до відпочинку дітей учасників АТО із своїх парафії, за їхню фінансову підтримку.

Вдячність всім людям доброї волі, що допомагали нам продуктами, транспортом, вирішували організаційні питання. Велика вдячність «Спільноті аніматорів» із м. Львова, що працює при монастирі св. Онуфрія, за їх старання на Славу Божу та допомогу у програмі табору "Тавор" 2018 , зростання для себе та вміння дарувати всій час іншим, за ділення теплом, любов'ю та радістю.

За матеріалами: osbm.lviv.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар