У Гошеві відбувся ІХ з’їзд Апостольства доброї смерті

30 червня до Гошівського монастиря отців Василіян з різних куточків України чисельно з’їхалися вірні, члени товариств Апостольства Матері Божої, покровительки доброї смерті.

Розпочався з’їзд о 15.00. Присутніх привітав о. Василь Білаш, голова комісії у справах мирян УГКЦ. Відтак розпочались моління та наука, яку виголосив о. Порфирій Шумило, ЧСВВ, духовний провідник товариства. Програма з’їзду охоплювала конференцію та свідчення учасників товариства.

Урочисту Божественну Літургію очолив ігумен Гошівського монастиря о. Вінкентій Слободян, ЧСВВ. Разом з вірними молився також координатор Апостольства Молитви в Україні о. Терентій Довганюк, ЧСВВ, о. Порфирій Шумило, ЧСВВ  та о. Натанаїл Штурмак, ЧСВВ з Гошівського монастиря.

Опісля відбувся обхід навколо храму з Найсвятішими Тайнами та Молебень до Христа Чоловіколюбця.

Впродовж ночі у храмі тривали чування, які звершились на світанку 1 липня Божественною Літургією.

Довідка. Товариство Матері Божої Покровительки доброї смерті (інша його назва – Апостольство Доброї Смерті) з’явилося у 1490 р. у Франції. Культ був офіційно затверджений Папою Олександром VI і швидко поширився по всій Європі. В Україні (у західній її частині) Товариство з’явилося в 30-х роках ХХ ст.

Основною метою Товариства є добре приготування християнина до смерті. Члени місійного братства прагнуть випросити через молитву для вірних християн витривалість в освячуючій Божій ласці та заодно добру і святу смерть. Для релігійно байдужих і закам’янілих грішників – ласку навернення.

Прес-служба osbm.in.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар