У Брюховичах відбулася монаша коляда

Ось вже восьмий рік, коли Церква вшановує пам’ять св. Василія Великого, до Брюховицького монастиря св. Йосифа оо. Василіян з’їжджається монашество УГКЦ, щоб колядками прославити новонародженого Христа.

З нагоди цієї події урочисту Божественну Літургію очолив Протоігумен отців редемптористів Львівської Провінції Найсвятішого Ізбавителя о. Андрій Рак. З ним співслужили пресвітери з різних монаших Чинів та згромаджень.

У своїй гомілії о. Андрій зазначив про важливість події Різдва, яке не є тимчасовим, а має своє продовження. «Господь у Воплоченні приходить, щоб доторкнутися до глибини людини та щоб залишитись з нами». Проповідник, говорячи про сходження Бога до людини у вигляді маленького дитятка, виокремив Господню близькість до людини: «Він знає наші людські немочі, нужду, прагнення любові і тугу за Царством, адже Господь все це пережив» .

З іншого ж боку Бог запрошує наблизитись до Нього, адже показує своїм життям, що означає бути людиною. Пізнати це можемо через плоди Святого Духа, які описані у посланні апостола Павла до Галатів. «Вони можуть бути підказкою у нашому житті та говорять про те, як ми зростаємо у баченні Бога, який хоче, щоб ми були людьми» - підкреслив о. Андрій. Говорячи про постать святого Василія Великого, покровителя Василіянського Чину, Проповідник навів яскраві його слова про те, що монах чи монахиня є досконалим християнином. «І ми всі є тут об’єднані у таємниці Хрищення та пошуку Бога, кожен у своєму життєвому стані».

Вкінці Богослужіння ректор Василіянського інституту філософського-богословських студій ім. митрополита Йосифа Велямина Рутського о. Пантелеймон Трофімов, ЧСВВ прочитав молитву до Василія Великого про вірність та благодать витривалості у монашому стані.

Після Божественної Літургії відбулася монаша коляда. Розпочали програму чоловічий монаший хор «Deisis» та брати з Крехівського монастиря, які презентували Різдвяну виставу. Свято продовжили цікаві й дивовижні вертепи, лунали дзвінкі й щирі колядки.

В особливий спосіб монашество привітав Преосвященний владика Володимир Груца, ЧНІ та о. Юстин Бойко, синкел у справах монашества Львівської Архиєпархії.

На завершення о. Пантелеймон Трофімов, ЧСВВ подякував усім присутнім богопосвяченим особам за коляду та спільно проведений час, запросивши на таку зустріч наступного року, щоб разом у монашій атмосфері, з радістю на обличчі прославляти новонародженого Христа.

Прес-служба osbm.in.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар