Свято Чудотворної ікони Божої Матері у Гошівському монастирі

5 серпня у Гошівському монастирі отців Василіян відбулися урочисті святкування з нагоди свята Гошівської чудотворної ікони Божої Матері. Цього дня вірні отримали Повний відпуст через духовне споріднення з Папською базилікою Cвятої Марії Великої (Santa Maria Maggiore).

Архиєрейську Божественну Літургію очолив Преосвященний владика Тарас Сеньків, єпарх Стрийський, у співслужінні зі владикою Богданом Манишином, єпископом-помічником Стрийської єпархії, Протоігуменом Провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоаном Школиком, ЧСВВ, ігуменом Гошівського монастиря о. Вінкентієм Слободяном, ЧСВВ та іншими священнослужителями з прилеглих околиць. Своїм співом Літургію звеличив хор "Істина" з Івано-Франківського храму Христа Царя.

У своїй гомілії владика Тарас наголосив на тому, що ікона Гошівської Богородиці допомагає відчути присутність Діви Марії серед нас. Говорячи про постать Богородиці, Архиєрей зазначив, що її особливою рисою є те, що вона вказує на Христа та є взірцем віри. Прикмети її віри полягають у тому, що вона розв’язує вузол гріха Божим милосердям. Виокремлюючи вірність Божій волі у Діви Марії, проповідник зауважив, що Господь також очікує нашого «Так»: «Це нелегко збагнути розумом, але легко відчути серцем». Тому завданням кожного християнина є прийняти Христа за дією Святого Духа, щоб наше життя здійснювалося за Божою волею. Пречиста Діва Марія є матір’ю радості, а тому ми повинні пильнувати, щоб у нас не загас вогонь радості віри. На завершення єпарх Стрийський зазначив: «Тут, на Ясній горі у Гошеві, звертаємося до Богородиці зі словами нашої віри: Дякуємо Тобі за твою віру і довіряємо себе тобі».

Після Божественної Літургії владика Тарас закликав: «Нехай ця проща буде відправною точкою для звершення нашої віри. А Богородиця нехай буде для нас світильником серед сумнівів і випробувань віри». У свою чергу слова вдячності Архиєреям, духовенству та всім вірним висловив ігумен Гошівського монастиря о. Вінкентій та Протоігумен о. Йоан.

Опісля Архиєрей уділив Апостольське благословення й Повний відпуст, окропивши вірних свяченою водою. Завершились урочистості святковим концертом за участю струнного ансамблю «Quattro corde» Івано- Франківської обласної філармонії та квартету бандуристів «Гердан» Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.

 

Прес-служба osbm.in.ua

Фото: о. Іпатій Ващишин, ЧСВВ

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар