Свято Богоявління у василіянських монастирях Провінції (фото)

Свято Богоявління є одним з найбільших свят Христової Церкви. Святкуємо його після Різдва Спасителя, бо воно дуже поєднане з ним. Богоявління підкреслює Божу Особу Спасителя і таїнство Пресвятої Тройці. На свято Богоявлення прийнято освячувати воду, бо в цей день Божий Син ввійшов в води ріки Йордан, щоб хреститися від Івана. З цієї нагоди пропонуємо Вам світлини освячення води на кількох василіянських парафіях Провінції Найсвятішого Спасителя.

У Гошівському монастирі святкування розпочались молитвами Утрені. Далі була Божественна Літургія, яку очолив о. ігумен Вінкентій Слободян, ЧСВВ. Після Божественної Літургії відбувся невеличкий концерт у виконанні духового оркестру та лунали дзвони карильону, який привезли брати Ботвінки із Києва. Після концерту, священики та вірні, у супроводі оркестру місцевих музикантів, з процесією, вирушили до місця водосвяття. На півдорозі, у підніжжі Ясної Гори, до процесії приєднались парох села Гошів о. Василь Щеглюк із парафіянами та муніципальний оркестр із м. Долини. Після освячення води, яке відбулось на р. Лужанка, о. Вінкентій поблагословив усіх присутніх мощами Івана Хрестителя:

У Івано-Франківську відбувся процесійний вихід на всеміське освячення води на річці Бистриця Надвірнянська за участю Митрополита Володимира Війтишина. Велика кількість вірних прийшли, щоб отримати благословення, зачерпнути освяченої води і принести до своїх домівок, у вірі звернутися до Господа і благати у Всевишнього миру, злагоди, кращої долі для України:

19 січня у Луцькому храмі Святого Василія Великого також відбулася святкова Літургія та Велике Водосвяття з нагоди празника Богоявлення. Вірні чисельно взяли участь в Богослужінні та з радістю черпали Йорданську воду, щоб нею омитися, очиститися та принести її в свою домівку:

Велике освячення води у Жовіківському монастирі оо. Василіян, яке очолив ігумен о. Володимир Маланюк, ЧСВВ:

Свято Богоявління у Покотилівському монастирі, де до святкування приєднались брати-студенти Василіянського інституту, що у Брюховичах (Львів):

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар