Представники молодіжного апостоляту ЧСВВ взяли участь у форумі молодіжних лідерів та душпастирів

8-10 червня у Львові, в Центрі Митрополита Андрея Шептицького, відбувався Форум молодіжних лідерів та душпастирів Української Римо-Католицької та Греко-Католицької Церков. У події взяли участь і представники молодіжної комісії Провінції Найсвятішого Спасителя.

Спільна зустріч мала на меті діалог священиків та лідерів молодіжних рухів УГКЦ та РКЦ задля формування спільної стратегії у праці молодіжного апостоляту.

Участь у форумі взяли представники молоді та душпастирів з кожного єпархії. Серед них діяльність молодіжного апостоляту Провінції Найсвятішого Спасителя презентував голова молодіжної комісії о. Йосафат Фітель, ЧСВВ та представниця василіянської молоді Софія Герега. Також був присутній голова молодіжної комісії Коломийської єпархії УГКЦ бр. Августин Векляк, ЧСВВ.

Ділячись своїми враженнями від форуму о. Йосафат підкреслив єдність однієї Католицької Церкви, яка дихає двома легенями у плині душпастирської праці з молоддю. Крім того, ієромонах зауважив однозгідність та відкритість учасників форуму, які розуміють потреби сьогодення й готові взяти відповідальність за завтрашній день.

Щодо викликів, які обговорювались на спільному з’їзді, то о. Йосафат зазначив про необхідність більшої присутності душпастиря у житті молоді, а також наголосив на те, щоб враховувати у молодіжному апостоляті сучасну культуру.

Варто зазначити, що форум молодіжних лідерів та душпастирів відбувався з ініціативи Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ та Комісії душпастирства молоді РКЦ в рамках підготовки до XV Синоду Єпископів під гаслом «Молодь, віра та розпізнання покликання», який пройде в Римі в жовтні 2018 року.

Прес-служба osbm.in.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар