Перші обіти у Крехівському монастирі

На свято Преображення Господнього шестеро братів-новиків склали перші тимчасові монаші обіти.

У цей святковий день брати Ілля Шикітка, Михаїл Гошовський, Миколай Костак, Христофор Юрик, Іларіон Смуток та Маркіян Король зробили ще один важливий крок на шляху до святості через зростання у чеснотах покори, послуху, чистоти, убожества і братньої любові. Це відбулося під час Божественної Літургії, яку очолив о. Августин Стрижик, ЧСВВ, Магістр новіціату, у співслужінні з о. Пантелеймоном Трофімовим, ЧСВВ, ректором ВІФБС та запрошеними отцями. 

Після Малого входу відбувся обряд складення першої професії: після діалогу з делегатом Протоігумена – о. Августином – новики зачитали формулу тимчасових обітів і прийняли пояс, запалену свічку та Статут як ознаку посвяти свого життя Богу. 

Під час гомілії о. Августин зазначив, що сьогодні Церква святкує один із найбільших Господніх празників – Преображення Господа нашого Ісуса Христа, і для Крехівської обителі це подвійне свято, бо «сьогодні брати-новики прийняли тимчасову професію». 

Через подію на горі Тавор «Господь об’являється нам і показує свою любов, яку не можуть знищити ні людські гріхи, ні людська неміч». Слід наголосити, що Преображення – не лише історична подія, а й явище, яке переживає кожен із нас. Проповідник підкреслив, що присутні стали свідками одного із таких ключових моментів, коли брати-новики прийняли свою першу тимчасову професію. «У їхніх серцях, - як зазначає о. Августин, - як і у серцях апостолів, відбулися глибокі зміни». Проте, це лиш початок, адже брати лиш ступили на дорогу уподібнення до Вчителя; перед ними відкривається нова перспектива, бо вже сьогодні більшість з них залишать новіціят і підуть у семінарію, де будуть готуватися до священства. Наприкінці проповіді отець закликав присутніх до молитви за ченців, які склали перші обіти.

Після Літургії о. Августин ще раз привітав професів з тимчасовими обітами, до яких зі словами подяки та підтримки також звернувся і о. Іван Майкович, ігумен Крехівського монастиря (св. Миколая). Від братів подяку усім присутнім висловив бр. Миколай Костак.

Прес-служба osbm.in.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар