Нехай росте в наших серцях любов до Пречистої Діви Марії

13-14 травня 2017 року незабутні і пам’ятні дні для працівників Червоноградської міської лікарні. Адже це паломництво відбулося з нагоди святкування ювілею 400-ліття Василіянського чину святого Йосафата та 100-річчя об’явлення Діви Марії у Фатімі. Разом з отцем ЙосафатомВороцянкою, ЧСВВ прочани вирушили у дводенну поїздку по чудотворних місцях Василіянського чину.

У цей нелегкий для України період молитва має велике значення. Тому всі щиро прихилилися до чудотворної криниці Божої любові і милосердя.

Спочатку прочани побували у Підгорецькому монастирі, що на Золочівщині. Бо ікону Підгорецької Божої Матері називають – Іконою України. Все, що стосується Батьківщини, злагоди і любові в сім’ї перед нею можна випросити.

Далі дорога прочан пролягла до Краснопущі, щоб віддати шану Матері Божій і чудотворній іконі. Ця ікона дуже давня і вислуховує вона всіх:

«Ще не чувано ніколи,

щоб вона не помогла,

чи у горю, чи в недолі,

того земного життя.»

Бо просили сердечно, щоб Божа Мати в Краснопущівській іконі не опустила нікого.

Про заступництво і покров молилися перед чудотворною іконою Матері Божої в селі Улашківці на Тернопільщині. А також поклонилися стародавній іконі Івана Хрестителя. У цьому мальовничому куточку прочани віддали шану святим реліквіям: частичці животворящого Хреста Господнього, мощам св. свщмч. Йосафата й св. Івана Хрестителя. Дуже цікаву екскурсію по цьому монастирі провів отець Миколай. Спільний молебень прочан наповнив серця вірою та любов’ю.

Вже пізньої ночі зустрічала прочан Погінська Божа Мати. Кожен з вірних на ранішній Святій Літургії зносив руки до Цариці Покуття, що у Погінському монастирі, бо всіх потребуючих Марія пригортає до свого материнського серця. Після Святої Літургії, у чудовий День матері, отець Йосафат привітав та поблагословив усіх матерів.

Ще одна зустріч на Ясній горі в селі Гошів чекала прочан, щоб схилити коліна перед перлиною чудотворної ікони Божої Матері. Слава про чудесні зцілення Гошівської ікони Божої Матері постійно привертала і привертає сюди паломників.

У час прощі всі віряни приступили до Святих Тайн сповіді та Святого Причастя. Паломники отримали благословення від ченців відвіданих монастирів. Весь шлях, а це 740 км., який зверстали паломники, відбувся під заступництвом Богородиці. Сповнені духовної благодаті, з чистим серцем та спокоєм у душі, усі прочани повернулися  додому.

Надія Запісоцька

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар