Монаший хор

Вже традиційно у місяці жовтні в м. Ґіжицько у Польщі проходять концерти церковної музики. У цьогорічному заході взяли участь тринадцять хорів з України, Литви та Польщі, більше половини, з яких, виступили на концертах вперше. Разом взяли участь біля 300 хористів.

Вперше участь у цьому заході взяв василіянський монаший хор «DEISIS». Василіянський монаший хор «DEISIS» заснований при Василіянському інституті філософсько-богословських студій ім. митрополита Йосифа Велямина Рутського у Брюховичах, що біля Львова.

https://www.youtube.com/watch?v=FIUceyZbPYQ

Хор «DEISIS» брав участь у різних заходах, виконував Літургію по різних храмах України, а також давав сольні концерти. Неодноразово був учасником Різдвяного фестивалю «Коляда на Майзлях» у м. Івано-Франківськ. Камерний хор «DEISIS» має в репертуарі Літургію, укомплектовану з творів різних композиторів, хорові твори на релігійну і патріотичну тематику, українських та європейських композиторів, а також красиві старі пісні. Хор виконує теж грецькі пісні.

Розпочалися концерти духовної музики у суботу, 7 жовтня у василіянських парафіях Венгожева та Гіжицька. У неділю, 8 жовтня, о 12.00 год відбулася урочиста Свята Літургія, яку очолив о. Василь Парасюк, ЧСВВ, парох греко-католицької парафії в м. Ґіжицько, а проповідь виголосив о. Вінкентій Пелих, ЧСВВ, ігумен василіянського монастиря св. Йосафата у Вільнюсі (Литва).

https://www.youtube.com/watch?v=dkdtzDdbt1g

В цьому дні, концерти пройшли у церквах на терені Мазурського Відділу, саме: в Банях Мазурських, Венгожеві, Видмінах, Ґіжицьку, Круклянках і костелах в: Бистрим, Вількасах і Ридзеві. Завершилася програма, традиційно, гала-концертом, який пройшов в костелі святого Казимира в Ґіжицьку.
– Стараємося, щоби щороку участь у заході брали нові колективи, щоб запропонувати нові речі – каже Катерина Полевчак, голова відділу Мазурського ОУвП.

https://www.youtube.com/watch?v=CWXk141sLcI

Концерти церковної музики – це свято любителів хорового співу. Захід організовано управлінням Мазурського відділення Об’єднання українців у Польщі спільно з греко-католицькою парафією в м. Ґіжицько, якою опікуються отці василіяни з монастиря Св. Архистратига Михаїла у Венгожево.

Джерело: osbm.lt

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар