Молитовне єднання під покровом Двох Сердець

27-28 червня 2015 р. Б. відбувся черговий VI з’їзд Апостольства Матері Божої Покровительки Доброї Смерті. З’їзди Апостольства проходять під покровом Двох Сердець: Найсвятішого Серця Ісуса та Непорочного Серця Марії. Цього разу місцем проведення молитовних чувань стало місто Червоноград Львівської області, а саме Святоюрівський монастир отців Василіян.

Червоноградська обитель приймала в себе гостей з різних куточків України, а саме:  Львівської області – Львів, Червоноград, Радехів, Добромиль, Хирів, Самбір, Лаврів, Дрогобич, Підлуби, Яворів, Броди, Підгірці, Сокаль, с. Савчин, с. Гута; Івано-Франківської області – Івано-Франківськ, Ворохта, Микуличин, Татарів, Яремче, Надвірна, с. Пнів, Снятин, Печеніжин; також із міст Харків, Донецьк, Одеса, Чернівці, Тернопіль.

Добре продумана програма з’їзду була цікавою і насиченою. Члени Апостольства наповнились Божою благодаттю, а також збагатилися живим словом через взаємне спілкування та повчання  духовних отців. Розпочав конференцію і привітав апостолян духовний провідник о. Порфирій, ЧСВВ (Івано-Франківськ). Слухаючи його, люди багато почерпнули для себе інформації про Небо та Чистилище. Змістовною і цікавою була розповідь ігумена о. Ігнатія, ЧСВВ, про історію монастиря, міста та чудотворної ікони Кристинопільської Богородиці. Звернувся до присутніх і передав благословення від глави Української Греко-Католицької Церкви блаженнішого Святослава о. Василь Білаш – голова комісії у справах мирян УГКЦ. Про діяльність Апостольства розповіли  настоятелька АДС Даниїла Почтар та Люба Березовська. З їх розповіді, Апостольство Доброї Смерті нараховує понад 26 тис. членів. У 2014 році до Апостольства  вступило  3558 чоловік, у 2015 (до червня) – 2480. За період від останнього з’їзду проведено 17 місій та молитовних зустрічей, зокрема дві великі місії на Схід України в зону АТО на блокпости до воїнів, у батальйони, госпіталі, та дві місії до мобілізованих солдат на Яворівський полігон. Засновано 5 нових осередків у Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській областях. Виступили та засвідчили про свою місію в Апостольстві п. Надія з Роздолівки (Артемівський район, Донецька обл.) та Олена Пушкар з Харкова, яка завершила словами Шевченка із поеми «Марія», що у всі часи актуальні…

Все упованіє моє                         
на Тебе, мій пресвітлий раю,
на милосердіє Твоє,
все упованіє моє
на Тебе, Мати, возлагаю.
Святая сило всіх святих,
Пренепорочная, Благая.

Присутні мали можливість побачити себе на світлинах слайдів, які висвітлили роботу Апостольства за період від останнього з’їзду.

 Далі – Вечірня, Свята Літургія, де миряни змогли очистити свої душі у св. Сповіді (завдячуєм о. Теодору, ЧСВВ, із Лаврівського монастиря, о. Назарію, ЧСВВ, із Дрогобича, всім отцям Червоноградського монастиря).  Опісля процесійною ходою зі свічками та молитвою на вервиці пройшли вулицями міста. Розважання Вервиці проводили о. Порфирій, ЧСВВ, о. Ігнатій, ЧСВВ, о. Власій, ЧСВВ, під супровід співу вокальної групи «Жива Вода» з Івано-Франківська. Вервичну ходу доповнила Панахида, яку відслужили на могилі блаженної сестри Йосафати Гордашевської, також згадуючи блаженну сестру Тарсикію, яка посвятила своє життя за навернення Росії та була застрелена на фірті монастиря російським солдатом.

Адорацію Найсвятіших Тайн очолив ігумен, о. Ігнатій, під музичний супровід групи «Ave Mariа» з Івано-Франківська. Розважання священика та мелодійне звучання скрипок на мотив пісень із Меджугор’я були духовним ключем, який відкривав наші серця до єднання у любові з Найсвятішим Серцем Ісуса, присутнім у Пресвятій Євхаристії.  Продовжилися нічні чування Молебнем до блаженного Йосафата Коциловського, мощі якого були привезені з Івано-Франківська. Блаженний Йосафат Коциловський вперше у 1927 р. поблагословив створення Товариства Доброї Смерті на теренах України під покровом Страждальної Матері Божої та Св. Йосифа.

Нічна програма закінчилася Святою Літургією, Апостольським благословенням, окропленням свяченою водою. Наприкінці нічного чування присутні відмовили подячну Вервицю до Семи Мечів Болю Матері Божої.

Після недільної урочистої Святої Літургії о. Ігнатій організував екскурсію для апостолян у музей історії релігії та старовинних ікон м. Червонограда.

 Скористали присутні члени Апостольства з літератури, яку підготували  організатори до з’їзду: вийшов 40-й номер вісника «Світло Надії», збірник «Нові молебні», буклет до св. Терези від Дитятка Ісуса, малий Молитовник АДС.

Леся Войтович

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар