«Христос був, є і навіки буде нашим найвищим добродієм і царем», — Митрополит Володимир на храмовому празднику Царя Христа в монастирі оо. Василіян

В останню неділю жовтня, коли наша Свята Церква відзначає торжество Царя Христа, свій храмовий празник святкують отці Чину святого Василія Великого в Івано-Франківську. Розділити їхню радість завітав Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир зі своїм архіпастирським благословенням.

Численні вірні, молодь та діти,  на чолі з ігуменом і парохом о. Йосафатом Фітелем, ЧСВВ, вийшли  зустрічати нашого Владику. Опісля розпочалась урочиста Божественна Літургія, яку очолював Архієпископ Володимир під чудовий спів камерного хору «Cantemus». У своїй проповіді Преосвященний Владика розповів вірним історію та глибокий зміст урочистості Царя Христа, аналізуючи тексти Святого Письма. «Христос є нашим Царем, Царем наших душ і нашого життя», - наголосив Митрополит Володимир.

У Божественній Літургії взяли участь Протоігумени Василіянських Провінцій в Україні: о. Пантелеймон Саламаха ЧСВВ (Провінція Найсвятішого Спасителя) і о. Павло Райчинець ЧСВВ (Провінція Святого Миколая), а також Отці Василіяни з різних Монастирів.

На завершення були висловлені подячні промови, під час яких Ігумен монастиря о. Йосафат Фітель ЧСВВ, подякував присутнім за участь в монастирських святкуваннях.

На закінчення торжества, перед храмом Царя Христа відбулося водосвяття та обхід церкви з окропленням свяченою водою. Завершилось святкування урочистим концертом у монастирському храмі, за участі церковних хорів та спільнот.

Джерело: www.ugcc.if.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар