Храмовий празник у Краснопущі

7 липня, монастир Різдва св. Івана Хрестителя, що в селі Краснопуща на Тернопільщині, приймав паломників, які прибули сюди з нагоди храмового празника. 

Пам’ять св. Івана Хрестителя звеличили під час Утрені, яку відслужив о. Доротей Ганджалас, ЧСВВ з Підгорецького монастиря.

Урочисту Божественну Літургію очолив о. Іван Римар, ректор Тернопільської вищої духовної семінарії у співслужінні з провінційним радником о. Сергієм Крутовським, ЧСВВ, настоятелями, ієромонахами та священослужителями з прилеглих околиць.

У своїй гомілії о. Іван відзначив подвиг Івана Хрестителя, який був свідком Христа. «Іван Хреститель через ціле своє життя був вірний правді, вмів висловити свою точку зору і ніколи не боявся, що про це скажуть інші люди. Він завжди стояв на стороні Бога і Божої благодаті». Таким чином, постать Івана Хрестителя показує нам, як важливо бути в єдності Богом, попри різні труднощі. Більше того, «навіть смерть не буде для нас трагедією, а моментом переходу в існування вічне, яке буде тривати у Божій любові», - завершив проповідник.

Завершилося свято окропленням свяченою водою.

Прес-служба osbm.in.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар