Храмовий празник св. Юрія відзначили у Червонограді

6 травня 2021 року, у свято великомученика Юрія, парафіяльний празник відзначається у монастирі святого Юрія Переможця у Червонограді (Кристинополі) на Львівщині. Центральною подією святкування стала Архиєрейська Божественна літургія, яку очолив преосвященний владика Михаїл Колтун, правлячий архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії.

У врочистій проповіді владика Михаїл наголосив, що ми святкуємо у пасхальному часі свято великомученика і переможця Юрія, якого Бог у своїй благодаті нам подарував. Христос не тільки Воскрес своєю силою від смерті, яку добровільно прийняв; він перетерпів смерть, щоб ми жили.

Катихизм нас навчає: «Церква Христова – люд Божий, об’єднаний у Святому Дусі, звершує своє служіння в кожен час і в кожному народі. Вона посеред «переслідувань світу і втіх Божих» крокує історією, щоб «явити у світі» таїнство Воскреслого Христа», щоб ми з вами, які є Церквою і отримали благовість воскресіння, отримали поручення звіщати Христове Євангеліє, Воскресіння і любов, яка дає нам жити.

Ми, як люди, застрашені, хочемо торкнутися сили Воскресіння і життя. Воскреслий Христос сьогодні є з нами. Як апостоли переконались, так і ми маємо перемагати себе, бо Пасха – це перемога, щоб ми могли перемагати наші страхи. Ми маємо віднайти свою любов до Бога і ближнього, віднайти її у служінні священників, які покликані допомогти. Коли ми один одного терпимо, у терпінні любимо, а в любові – прощаємо, тоді наше життя здається цікавим кожному, і тоді Церква святкує, попри те, що вона терпить переслідування і невигоди.

Берімо приклад від великомученика і Переможця Юрія. В нього сила від Воскреслого Христа. Він міг все пережити і сьогодні нас закликає до відважної віри так, як Христос казав, що «будете більші чуда бачити». Нехай Пресвята Богородиця, яка дочекалася великої переміни і всі бачили її віру та пережиття, сьогодні стане для нас живим свідченням, бо знає силу Божої благодаті.

Наприкінці Божественної Літургії із подячним словом до Владики та всіх присутніх звернулися о. Йоан Школик, ЧСВВ, протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя, та о. Єремія Рибаков, ЧСВВ, ігумен червоноградського монастиря. У святковій Службі Божій також взяли участь отці Павло Федусів, ЧСВВ, провінційний радник, ігумен золочівського монастиря, о. Зеновій Буньо, декан Червоноградський, Юліян Хомечко, ЧСВВ, ігумен Підгорецького монастиря, Анастасій Панькевич, ЧСВВ, ігумен Луцького монастиря, Марко Максимів, настоятель монастиря у Володимирі Волинському, Михайло Нискогуз, настоятель червоноградського храму святого Йосафата, та численне духовенство.

Після освячення води на монастирському подвір’ї всі присутні отримали архієрейське благословення та відбулось окроплення свяченою водою.

За матеріалами: Сокальсько-Жовківська Єпархія УГКЦ

Проповідь | Вл. Михаїл Колтун | Монастир святого Юрія Переможця у Червонограді | 06.05.2021

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар