Храмовий празник Покрови Пресвятої Богородиці у Покотилівському монастирі

Цьогорічні Храмові святкування Покрови Пресвятої Богородиці були проведені 15-16 жовтня. Із Благословення Екзарха Харківського УГКЦ Вл. Василія Тучапця, ЧСВВ, 15 жовтня була організована піша проща з нічними чуваннями, мета якої випросити в Бога миру для України, припинення війни, та єдність Церков.

У суботу зранку біля Храму Миколая Чудотворця в м. Харкові зібралися прочани, молодь, діти, священики Харківського Екзархату, які активно взяли участь в пішій прощі до монастиря в Покотилівці. Дорогою до монастиря колону прочан супроводила місцева поліція, яка з великою пошаною відносилася до кожного, та допомагала. До монастиря, прочани в кількості більше 80-ти осіб, прибули близько шостої години вечора, їх зустріли біля входу у Храм     Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні Впр. о. Йоан Школик, ЧСВВ, настоятель монастиря о. Йосиф Щур, ЧСВВ, який вітаючи прочан вручив запашний коровай, о. Севастіян Бондаренко, ЧСВВ, та чисельні вірні. Відтак розпочалася вечірня з Литією, яку очолив Екзарх Харківський Вл. Василій Тучапець, ЧСВВ, у співслужінні Протоігумена Впр. о. Йоана Школика, ЧСВВ, після якої Владика Василій щиро привітав усіх прочан, та мирувавши благословив на уздоровлення душі і тіла.

Після невеличкої перерви усі прочани частувалися смачною монастирською вечерею, спілкувалися, та о 21:00 розпочалися нічні чування, які приготовив і провів о. Севастіян Бондаренко, ЧСВВ. Програма чувань тривала до 5:00 ранку і була насичена духовними науками, співом та молитвою.

Храмові святкування продовжилися о 9:00 Утренею, опісля усі прочани та парафіяни зустріли Владику Василія, та розпочалася Архиєрейська Св. Літургія, яку очолив Екзарх Харківський Вл. Василій, ЧСВВ, у співслужінні Протоігумена Впр. о. Йоана Школика, ЧСВВ, настоятеля монастиря о. Йосифа Щура, ЧСВВ, настоятеля монастиря Серця Христового у Званівці о. Павла Федусіва, ЧСВВ, о. Володимира Раковецького з Полтави, о. Степана з Новодонецька, о. Сергія Коваля з Вільча.

На Літургії був рукоположений в сан диякона бр. Юрій Целеп, який надалі працюватиме в Екзархаті.

По закінченні Св. Літургії Владика Василій привітав усіх парафіян, прочан та гостей, також до слова був запрошей протоігумен Впр. о. Йоан Школик, ЧСВВ, який висловив щиру подяку Владиці, особливо відзначив працю настоятеля монастиря, а також заохотив усіх до ще більшого наслідування Матері Божої в своїх вчинках.

Відтак освятили Хрест на подвір'ї монастиря, Владика Василій усіх благословив освяченою водою, а настоятель монастиря запросив усіх на спільну трапезу, надсмачну монастирську "Покровську Кашу", де всі у смачному частуванні ділилися спільними враженнями, та дякували Богові за можливість молитися, радіти та жити у вільній Україні.

Окремо висловлюємо подяку Владиці Василію, Екзарху Харківському, за постійну підтримку та пристутність, Протоігумену Провінції Отців Василіян Впр. о. Йоану Школику,ЧСВВ, який вперше відвідав Харківщину та спішив розділити радість святкування празника і візитувати монашу братію, усім організаторам пішої прощі, нічних чувань, зокрема о. Севастіяну Бондаренку, ЧСВВ, Отцям Екзархату, усім парафіянам, добродіям і жертводавцям.

Сподіваємося що такі спільні молитовні чування, прощі до монастиря будуть частими та улюбленими багатьох вірних, де спільна молитва, жертвенність, виєднає усім нам мир в Україні, спокій, добробут, та єдність Церков!

Повідомив:

Настоятель Свято - Покровського монастиря у Покотилівці 

о. Йосиф Шур, ЧСВВ

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар