Храмовий празник Апостола Андрія Первозванного у Львові

У вівторок, 13 грудня 2016 р., храм св. Андрія, що на площі Соборній у Львові урочисто святкував храмовий празник Апостола Андрія Первозванного.

Крім храмового свята, на парафії було розпочато Ювілейні святкування Василіянського Чину Святого Йосафата.

Святу Літургію очолив Протоігумен о. Йоан Школик, ЧСВВ у співслужінні з іншими ієреями.

На проповіді о. Йоан розповів про нелегкий шлях, який пройшов Василіянський Чин за 400 років. Кожна епоха диктувала свої політичні, суспільні та релігійні проблеми. Дотримання спільнотного життя допомогло розвитку не тільки Чину, але й усій Греко-Католицькій Церкві. Постать василіянина Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького зіграла важливу роль на українських землях у першій половині ХХ століття. Життя блаженних дрогобицьких мучеників є прикладом твердої віри, надії та любові, як для молоді так і для тих чия молодість і дитинство припало на комуністичні часи.

Наприкінці проповіді Протоігумен від імені усіх ченців василіян щедро подякував Богу за можливість святкувати такий Ювілей.

Продовження святкувань відбулося в Академічному театрі Марії Заньковецької, урочиста академія розпочалася з Католицького церковного гімну «Боже, Великий Єдиний». Ведучі урочистої академії пригадали присутнім про визначні постаті Василіянського Чину, а присутні хори прикрасили вечір духовною та народними піснями. Друга частина академії відкрила багатство сучасного музичного та танцювального мистецтва.

На сам кінець мер Львова Андрій Садовий звернувся до присутніх з вітальним словом та вручив Протоігумену о. Йоану Школику, ЧСВВ грамоту з нагоди святкування 400-ліття Василіянського Чину, а пароху храму св. Андрія о. Михайлові Лучківу, ЧСВВ, Орден Святого Георгія.

Повідомила Ірина Штикало

Фото: о. Іпатій Ващишин, ЧСВВ

 

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар