Храмове свято у Золочівському монастирі

17 травня, у свято Вознесіння ГНІХ у Золочівському монастирі отців Василіян з нагоди храмового Празника відбулися урочисті богослужіння.

Після святкової Утрені розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний владика Василій Тучапець, екзарх Харківський у співслужінні місцевих священнослужителів, настоятелів та ієромонахів Провінції Найсвятішого Спасителя.

У своїй гомілії владика Василій роздумував над останніми днями Христа на землі, коли після свого Воскресіння Він з’являвся своїм учням. «Христос прийшов не землю, щоб відкрити двері до Царства Небесного. Господь доручає апостолам стати свідками віри і через цю віру бути учасниками не земного, а Небесного Царства».

Говорячи про подію Вознесіння ГНІХ, Архиєрей підкреслив, що своїм вознесінням Христос вказує людині її призначення до вічного життя та виявляє гідність людського тіла.

Далі проповідник згадав ченців Золочівського монастиря, які серед переслідувань Церкви залишились вірними своєму покликанню. Серед них були, зокрема, підпільний єпископ УГКЦ Йосафат Федорик, ЧСВВ та ігумен монастиря о. Онисим Щуплат, ЧСВВ. Звертаючись до життя цих осіб, владика Василій закликав брати приклад з таких людей, щоб кожному християнину стати свідком віри.

На завершення Архиєрей побажав не забувати про Боже покликання свідчити Євангелію словом і прикладом. «Просімо в Ісуса живої віри, щоб Він нас благословив і щоб за Його ласкою ми також увійшли у Царство Небесне» - закликав владика Василій.

Після Божественної Літургія відбулося Велике водосвяття та окроплення свяченою водою.

Прес-служба osbm.in.ua

Фото: о. Іпатій Ващишин, ЧСВВ

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар