Ієрейські свячення п'ятьох василіянських ченців

28 серпня, на свято Успіння Божої Матері, у Погінському монастирі відбулися ієрейські свячення п’ятьох дияконів-василіян. Свячення уділив Преосвященний владика Іриней Білик, канонік Папської Базиліки Santa Maria Maggiore.

Для ченців: Йосифа Учанова, Теодора Дутчака, Франциска Гурняка, Йосифа Баранецького та Піо Павлика цей день запам’ятався по-особливому. Віднині вони стали Христовими священиками, завдяки чому матимуть змогу з більшими повноваженнями служити людям з метою їхнього спасіння.

Розпочалась подія Архиєрейською Літургією, яку очолив Преосвященний владика Іриней Білик у співслужінні з о. Йоаном Школиком, ЧСВВ, Протоігуменом Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, о. Гавриїлом Габером, ЧСВВ, Протоігуменом Провінції Серця Христового у Канаді, настоятелями, ієромонахами та запрошеними пресвітерами.

У своїй гомілії владика Іриней підкреслив, що Небовзяття Богородиці було для неї привілеєм від Бога з огляду на тілесну і духовну близькість з Ісусом Христом. Наводячи слова папи Франциска, Архиєрей сказав, що свято Успіння Божої Матері нагадує як ми повинні служити Господеві і прославляти його тілом й душею. Звертаючись до кандидатів у священство, владика зазначив, що вони, подібно  Марії, вибрали кращу частку. А щоб успішно працювати на Господній ниві, Проповідник порадив бути у тісній злуці з Богом, особливо через молитву.

Після Великого Входу на Божественній Літургії відбулося ієрейське рукоположення. Після трьох обходів довкола престолу кандидати до священства  зачитали ісповідь віри. Опісля владика Іриней прочитав молитви ієрейських свячень. Відтак нововисвячені пресвітери були облечені у священичі ризи: епітрахиль, пояс, нарукавники та фелон, а також отримали служебник. Вони стали до престолу, і далі з усіма священиками відправляли Божественну Літургію.

Після Божественної Літургії до присутніх звернувся Протоігумен о. Йоан Школик, ЧСВВ. Він подякував владиці Іринею, батькам новоієреїв, а також коротко відзначив добрі риси кожного з них. Зі словами вдячності від нововисвячених пресвітерів звернувся о. Франциск Гурняк, ЧСВВ. На завершення п’ятеро ієромонахів уділили своє перше ієрейське благословення.

Нехай Господь щедро обдаровує новоієреїв своєю благодаттю та зміцнює їх у вибраному служінні!

Прес-служба osbm.in.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар