Дияконські свячення у Погоні

У неділю, 27 серпня у Погінському монастирі оо. Василіян владика Іриней Білик, ЧСВВ уділив дияконські свячення 6-ом братам-студентам Василіянського інституту філософсько-богословських студій ім. митрополита Йосифа Велямина Рутського.

Урочисту Божественну Літургію очолив владика Іриней Білик, канонік Папської базиліки Santa Maria Maggiore. З ним співслужили о.  Йоанікій Чверенчук, ЧСВВ, генеральний вікарій Чину, о. Йоан Школик, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя, о. Пантелеймон Трофімов, ЧСВВ, ректор Василіянського інституту, ігумени та ієромонахи з Провінції Найсвятішого Спасителя.

У своїй гомілії владика Іриней роздумуючи над Євангельською подією про юнака, який відійшов від Ісуса засмученим (Мт. 19, 16-26), промовив: «Практичне життя є завершенням та мірою любові до Бога і до ближніх». Коли людина прив’язана до багатства, політики чи влади, то вона не приділяє достатньо часу для своїх ближніх, родини. А тому, наводячи слова папи Франциска, проповідник зазначив, що багатство повинне вживатися не для себе, а для блага ближніх.

Порівнюючи смуток євангельського юнака з ченцями, які виявили бажання стати дияконами, владика Іриней звернувся до присутніх: «Сьогодні ми є свідками, як шестеро монахів василіан, які в юності вибрали кращу частку, пішовши за Христом. Вони не можуть бути сумними, адже Христос є джерелом радості і щастя» - зазначив Архиєрей.

Звертаючись до кандидатів на дияконів, канонік Папської базиліки Santa Maria Maggiore наголосив: «Бажаю вам, щоб божественна благодать, яка сьогодні зійде на вас, примножувала ревність і додавала сили для жертовного служіння Церкві, особливо в теперішній час для України». Владика Іриней також подякував батькам за християнське виховання своїх синів. Просячи заступництва у Пресвятої Богородиці, проповідник побажав, щоб Діва Марія випросила в Бога миру і злагоди для нашого народу.

Після освячення чесних дарів на Божественній Літургії відбувся Чин поставлення у дияконів братів Теодора Дутчака, Теоктиста Міщука, Йосафата Олійника, Романа Якимця, Йосифа Баранецького та Піо Павлика.

На завершення о. Йоан Школик висловив слова вдячності владиці Іринею за уділення свячень, а в свою чергу диякон Роман Якимець від імені нових дияконів подякував усім присутнім та попросив про молитву в їхньому наміренні.

Джерело: vifbs.in.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар